Search

Gdje pojesti najbolji \"pulled pork\" sendvič u Zagrebu?

Gdje pojesti najbolji "pulled pork" sendvič u Zagrebu?

Büro 24/7 izbor su MundoAka, Dežman bar, Bistro 75...

Image: Promo

Polagano kuhana na tihoj vatrici, svinjetina je postala omiljeno meso za pripremu sendviča koji su se nametnuli kao odličan izbor za brzinski, ali prefini zalogaj u gradu

Gastronomska street food scena u Zagrebu opasno se počela buditi i izbor restorana koji nude slasne zalogaje sve je veći. Egzotična kuhinja vješto se isprepliće s tradicionalnom, zanimljivi okusi i mirisi pršte na sve strane i ponekad je teško odlučiti za kojim se kriterijem povesti i čime ugoditi nepcu. Mi smo krenuli s ponudom sočnih sendviča od polagano kuhane svinjetine, poznatije kao "pulled pork", koja nas je već pri prvom zalogaju oduševila pa smo odlučili izdvojiti mjesta koja u svojoj ponudi imaju "the" sendvič. 

Dežman Bar
Adresa: Dežmanova 3

Dežman Bar

Malen i sofisticiran Dežman Bar vrlo je brzo postao oštra konkurencija na zagrebačkoj gastro sceni i obavezna adresa kada su u pitanju fini sendviči, a cilj im je ponuditi gostima što kvalitetnije namirnice. "South Carolina pulled pork" sendvič od bezglutenskog kruha, mariniranog svinjskog vrata koji je pečen četiri sata na laganoj vatri upotpunjen je senfom i umakom za roštilj. Sve to čini ga ljubimcem za velike gurmane. Idealan zalogaj za prijepodnevni brunch u gradu. 

Wine bar Sherry's 
Adresa: Ilica 73

Wine bar Sherry's

Wine bar Sherry's također je postao it mjesto gastronomije i dobre zabave u gradu, što nije čudno s obzirom na bogatu ponudu vina i ukusnih zalogaja. Njihov "Porchetta" sendvič dolazi u hrskavoj lepinji sa svinjetinom pripremljenom po talijanskoj tradicionalnoj recepturi (tzv. porchetta) i to od mesa slavnih mesara iz Rijeke – braće Čučković, hrskavom salatom, umakom od kečapa i hrena s azijskim začinima. Servira se sa salatom od svježeg povrća s dresingom od đumbira i naranče. 

Submarine BBQ
Adresa: Frankopanska 11

Submarine BBQ

Submarine BBQ jedinstveno je mjesto eklektičnog interijera u jarkim bojama koje je od prvog dana vrhunski specijalizirano za pripremu hamburgera. Čista govedina ili pak škampi, roštilj na ugljen i ponuda lokalnih proizvođača domaćih piva njihove su glavne vrijednosti. Sendvič koji izgleda kao prilično ozbiljan zalogaj sastoji se od nezaobilazne svinjetine, svježe popularne američke salate coleslaw, smještenih u mekanom brioche pecivu. Tajna njihovog sendviča je u pripremi koja zahtijeva dugu termičku obradu, a mi im vjerujemo jer se topi u ustima. 

Mundoaka
Adresa: Petrinjska 2

Mundoaka

Jedna od prvih street food meka je Mundoaka koju volimo iz više razloga. Jedan je zbog odličnog jelovnika, a drugi je "pulled pork" sendvič s kojim smo se upoznali baš tamo. Confit svinjske lopatice i rebara, dimljena mozzarella, crème fraiche, domaća focaccia, džem od rajčice, aioli te prženi krumpir s miješanim začinima dovoljno govore sami za sebe i ovo mjesto nikako ne smijete zaobići. 

Bistro 75
Adresa: Zadarska 75

Bistro 75

Bistro 75 se ne nalazi u centru grada, ali se isplati posjetiti ga i isprobati nešto iz odlične ponude. Na zagrebačkoj Knežiji možete pronaći bogatu ponudu brzih i ukusnih zalogaja u obliku obročnih salata, domaćeg falafela i prefinih sendviča. "Pulled pork" sendvič iz njihove ponude obogaćen je osvježavajućom coleslaw salatom i cheddar sirom, koji su savršeno sljubljeni uz meso i svježi tostirani kruh. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više