Search

Gdje pronaći egzotične začine u Zagrebu?

Gdje pronaći egzotične začine u Zagrebu?

Otkrijte cijeli gastro svijet u malom


Image: PR

Svijet najrazličitijih okusa i mirisa dostupan je na različitim zagrebačkim adresama. Evo gdje u Zagrebu možete pronaći egzotične mješavine začina i potrebnih namirnica za pripremu zanimljivih jela

Od pamtivijeka su te mirisne, hranjive, šarene i po mnogima ljekovite supstance koje nazivamo začini bili važan gospodarski i politički čimbenik. Trgovina začinima, pogotovo iz dalekih azijskih krajeva, bio je unosan posao, prvenstveno za arapske narode koji su njima utabali put do Europe, a zatim i za kolonijalne sile koje su otkrivale bogatstva otvaranjem mnogih puteva začina u 14. stoljeću. Danas su začini izgubili ekskluzivnost i postali dostupni svima. I u tome je ljepota! Svijet okusa i mirisa je došao k nama. Štoviše, uvelike se približio i Zagrebu u kojem su unazad par godina otvorena brojna mjesta gdje ćete pronaći egzotične mješavine začina te sve što vam je potrebno da pripremite neka od originalnih jela dalekih naroda. Ovo je priča za sve gurmane koji vole eksperimentirati.

Svijet okusa
Ilica 14 (Lovački rog)

Gdje pronaći egzotične začine u Zagrebu? (фото 1)

U Svijetu okusa na šarenim policama i u skrivenim ladicama dočekat će vas široka paleta namirnica iz cijelog svijeta - od začina, umaka, tjestenina, riže, grahorica pa sve do zanimljivih grickalica. Ako volite azijsku, indijsku ili bilo koju drugu egzotičnu kuhinju, ovo je pravo mjesto gdje ćete pronaći gotovo sve potrebne sastojke te posuđe u kojem biste pripremali egzotične namirnice kao što su wok, kuhalo na paru ili mužar.

Favoriti: kikiriki s okusom wasabija, čips od škampa, kriške đumbira za sushi, pržene morske alge, rižino ulje...

Harrisa spice store
Masarykova 3 

Gdje pronaći egzotične začine u Zagrebu? (фото 2)

Dućan začina i čajeva Harissa vodi vas na put oko svijeta putem bogate ponude začina, začinskog bilja, začinskih mješavina, soli, kuhinjskih pomagala, čajeva i dodataka uz koje i vi lako možete postati masterchef u svojoj kuhinji.

Favoriti: korijen kurkume, brazilski mate čaj, šećer s okusom cimeta, senf Spicy French Creole, pribor za mate čaj...

Orijent shop
Lanište 32 (Arena centar)

Gdje pronaći egzotične začine u Zagrebu? (фото 3)

Orijent shop je dućan specijaliziran za prodaju turskih slastica, začina, čajeva i ostalih orijentalnih delicija. Uređen po uzoru na arapske sukove (tržnice) u gradovima Bliskog istoka i sjeverne Afrike, dućan odiše egzotikom i nudi orijentalni doživljaj. U ponudi su razne vrste čajeva, turskih slastica kao što su baklave i lokumi, ljekovite paste i začini koji na hrvatskom tržištu inače nisu lako dostupni.

Favoriti: začini Chimichurri i Za'atar, čaj Pu-erh-chai, Manisa Mesir pasta, sirup ruže...

Paprena kuća
Pakoštanska 5, tržnica Jarun

Gdje pronaći egzotične začine u Zagrebu? (фото 4)

Ovdje ćete pronaći začine iz cijelog svijeta, začinske mješavine, ljekovite začinske paste, aroma šećere i soli, ulje konoplje, lana, sezama i lješnjaka. Posebnost ovog simpatičnog dućana su domaći kolačići sa začinima koje imate priliku probati samo ovdje. Jeste li ikada zagrizli egipatsku baklavu, kušali perzijsku plavu sol ili se detoksicirali dijamant bobicama s Himalaje? Ovdje se prepustite tom iskustvu.

Favoriti: pasta od paprike, limunski papar, nasi goreng ("pržena riža"), keksi sa začinima(đumbir-med, kardamom-naranča, bijela čokolada-cimet, chili čokolada, kurkuma-limun-sir), začinska mješavina baharat...

Related articles

Buro 24/7 Selection

više