Traži

Golemi keksi s čokoladom su uvijek dobra ideja!

Golemi keksi s čokoladom su uvijek dobra ideja!

Recept s bloga "Domaćica"

Tekst: E.G.


Fotografija: Domaćica

Ova uvijek dobrodošla slastica se savršeno nadopunjuje s našim omiljenim toplim napitcima, a posebno se veselimo što smo pronašli jedan jednostavan i brz recept...

Priznajemo, čokoladu možemo jesti uvijek, pa čak i onda kad možda ne bismo trebali. Radi se o okusu koji uglavnom nikome ne može dosaditi, a svaki recept koji dolazi u kojem se ona nalazi nam instantno postaje primamljiviji. Iz tog razloga nam je ovaj tjedan pažnju privukao recept s omiljenog bloga Domaćica, čije nas gastronomske delicije redovito oduševljavaju. Riječ je receptu naziva "Giant keksi s komadima čokolade", a koje autorica nudi kao alternativu kupovnim poklonima voljenim osobama u tjednu Valentinova. U nastavku provjerite kako ih pripremiti!

Sastojci (za 2 keksa)

  • 60 g otopljenog maslaca
  • 1 manje jaje
  • 80 g smeđeg ili bijelog šećera
  • 2 Dolcela vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • pola žličice Dolcela praška za pecivo
  • 120 g glatkog brašna
  • 120 g nasjeckane tamne čokolade ili čoko kapljica (može i manje čokolade)

Priprema

  1. Pećnicu upalite na 180 °C i ostavite je da se grije. Tepsiju obložite masnim papirom za pečenje.

  2. Maslac malo otopite (u mikrovalnoj ili u lončiću). U jednoj posudi izmutite jaje pa mu dodajte sve ostale sastojke. Zamijesite kekse.

  3. Ruke namočite hladnom vodom pa oblikujte dva keksa. Ako želite ukrasite ih M&M bombonima.

  4. Pecite ih 13 minuta, dodatno će se stvrdnuti stajanjem (naravno da je svaka pećnica drugačija, u nekoj će možda biti gotovi za 12 minuta, u nekoj možda za 14, ali vodite se time da je 13 taman).

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor