Traži

Hemingway kitchen & bar u Opatiji je preuređen. Evo kako izgleda i što nude

Hemingway kitchen & bar u Opatiji je preuređen. Evo kako izgleda i što nude

Novo ljetno ruho i otvaranje vrata restorana

Tekst: L.M.F.


Fotografija: PR,
PETAR KURSCHNER

Nakon 18. godina, kultni Hemingway u lipnju je doživio transformaciju i otvorio vrata svog restorana. Malo tko nije čuo za Hemingway - kultni koktel bar koji pali i žari Kvarnerom od 2000. godine. Danas, 18 godina poslije, pokretač koktel kulture u Hrvatskoj, punoljetnost slavi pokretanjem novih svježih i zrelih ideja u kuhinji. Novi restoranski koncept na opatijsku (kvarnersku) gastro scenu donosi neodoljivi dašak hrane jugoistočne Azije s najčvršćim temeljima tajlandske kuhinje. 

Hemingway kitchen & bar u Opatiji je preuređen. Evo kako izgleda i što nude (фото 1)

Pomno osmišljen jelovnik tako donosi uzbudljive okuse, od burgera i barbecuea s raznolikim začinima do gyoza i spring rollica koje se rade isključivo ručno od domaćeg tijesta. Uz neizostavne wokove, Keffir lime stir fry od povrća, baby špinata, tikvica i rižinih rezanaca bez sumnje će zadovoljiti i vege zajednicu. A kako bi doživljaj azijskog koncepta objedovanja bio ispunjen, goste se ohrabruje da međusobno "šeraju" više raznih jela na stolu.

Hemingway kitchen & bar u Opatiji je preuređen. Evo kako izgleda i što nude (фото 2)

Očekivano, i koktelima je posvećena posebna pažnja. Umjesto na kvantiteti (karta sadrži 20-tak koktela), naglasak je na originalnosti i iskustvu. Okusi se kreiraju isključivo s lokalnim herbarijem i sezonskim voćem, a umjesto šećera koristi se med lokalnih proizvođača. To najbolje otkrivaju kokteli s homemade voćnim pureom od breskve i maraska višnje. Jedan od signature koktela je Madonna Del Mar koji je rađen kao tribute jednom od najpoznatijih simbola Opatije - Djevojke s galebom.

Hemingway kitchen & bar u Opatiji je preuređen. Evo kako izgleda i što nude (фото 3)

Kuhinju Hemingway kitchen & bara koji se nalazi na lokaciji Zert 2 vode dva mlada chefa Viktor Pisnjak i Martin Kamenski koji djeluju pod nazivom Cro Gangsta Chefs, dok je za lokalni herbarij i miksologiju zadužen mladi kuriozni barmen Andrija Jelavić. Za navođenje kroz menu i što bolje gastronomsko iskustvo u restoranu pobrinut će se Vanja Kopić i Dijana Zulić. Vidimo se ovog ljeta u Hemingwayu! 

Hemingway kitchen & bar u Opatiji je preuređen. Evo kako izgleda i što nude (фото 4)

Hemingway kitchen & bar u Opatiji je preuređen. Evo kako izgleda i što nude (фото 5)

Hemingway kitchen & bar u Opatiji je preuređen. Evo kako izgleda i što nude (фото 6)

Hemingway kitchen & bar u Opatiji je preuređen. Evo kako izgleda i što nude (фото 7)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar

više