Search

Hrvatske čokolade \"Taman\" osvojile čak 9 novih priznanja u Londonu!

Hrvatske čokolade "Taman" osvojile čak 9 novih priznanja u Londonu!

Čestitamo!

Tekst: E.G.


Image: PR

Prestižna međunarodna udruga Academy of Chocolate (London, UK) čiji je cilj promocija izvrsnosti vrhunskih čokoladnih proizvoda, i ove je godine Taman čokoladama dodijelila priznanja u konkurenciji s ponajboljim svjetskim artisan čokolatijerima i proizvođačima fine čokolade. Ohrabreni prošlogodišnjim uspjehom njihove mliječne čokolade s kokosom, limunom i limunskom travom, ove su godine poslali više uzoraka na ocjenjivanje te osvojili čak 9 priznanja (3 čokolade + 6 pralina). Srebro je osvojila pralina viski i kava, dok su brončane bile Tamna 62% čokolada s narančom, paprom i timijanom, tamna 60% čokolada s kavom i kardamomom, mliječna 41% čokolada s pečenim sezamom i curryjem, pralina mango i korijander, pralina rum, menta i limeta, pralina limun i timijan, truffle jagoda i menta i truffle rogač i lavanda.

Hrvatske čokolade "Taman" osvojile čak 9 novih priznanja u Londonu! (фото 1)

Stiv Kahlina iz Taman čokolada je tom prilikom izjavio: "Za nas kao malog proizvođača ovo je velika stvar. Svijest o čokoladi, pa time i kvaliteti proizvoda od čokolade, raste iz dana u dan. U svijetu je sve više proizvođača, posebice malih, koji svakodnevno podižu te kriterije. Potvrda renomiranih stručnjaka da možeš konkurirati u tako probranom društvu neizmjerno je zadovoljstvo i motivacija."

Hrvatske čokolade "Taman" osvojile čak 9 novih priznanja u Londonu! (фото 2)

Udruga "Academy of Chocolate" osnovana je 2005. godine kako bi promovirala svijest o razlici između fine čokolade i masovnih čokoladnih konditorskih proizvoda te kako bi potaknula potrošače da "gledaju dalje od pakiranja". Od 2006 godine udruga dodjeljuje nagrade "The Academy of Chocolate Awards" koje odaju priznanje najboljim svjetskim čokoladama i čokoladnim proizvodima. Čokolade ocjenjuje stručni žiri udruge "Academy of Chocolate" te široki panel međunarodnih novinara, chefova, slastičara i stručnjaka za čokoladu i hranu. Ovogodišnje testiranje održano je u Londonu od veljače do svibnja.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više