Traži

Croatia
Imamo recept za prefini namaz od lješnjaka, datulja i kakaa koji neodoljivo podsjeća na Nutellu

Imamo recept za prefini namaz od lješnjaka, datulja i kakaa koji neodoljivo podsjeća na Nutellu

Domaća verzija i dostojna zamjena

Tekst: L.M.F.


Malo je reći da virtualnim svijetom kruži niz recepata svima omiljenog namaza od lješnjaka - Nutelle. Jasno je i da niti jedan pronađeni, alternativni recept ne može biti kao originalna Nutella jer se on čuva u tajnosti već godinama, no uz malo bolju potragu i isprobavanje ipak možete pronaći onaj koji je nekako najbliži okusom i podsjeća na nju. Mi smo ih isprobali nekoliko, no ovaj koji vam donosimo u nastavku nam se činio najboljim, a bonus u cijeloj priči jest da ste ujedno dobili i zdraviju verziju te famozne mazive slastice. Kako pripremiti domaću Nutellu detaljno pročitajte u nastavku…

Sastojci

180 g tostiranih lješnjaka
250 g svježih datulja
3 - 4 žlice kakaa u prahu
2 - 3 dl vode
malo soli

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Tostirajte lješnjake 15 minuta, pa ih oljuštite uz pomoć kuhinjske krpe. U multipraktik stavite oljuštene lješnjake, dodajte vodu i miksajte dok se sve ne pretvori u gustu lješnjak-smjesu. Dodajte datulje, kakao i sol, pa miksajte do željene teksture. Ova smjesa vam je za jednu teglicu i vjerujemo da neće potrajati ni dan (smijeh). 

Napišite komentar

više