Search

Industrijski šarm u centru Ljubljane

Industrijski šarm u centru Ljubljane

Tozd bar


Image: Instagram,
PR

Uz samu obalu rijeke Ljubljanice prije tri i pol godine smjestio se Tozd bar – opušteno i ugodno mjesto u centru Ljubljane koje se otad ponosno diči reputacijom jednog od najsimpatičnijih barova u gradu

Tozd bar u Ljubljani nije samo obično mjesto za uživanje u kavi. On je izložbeni prostor ukrašen s pomno odabranim detaljima i namještajem dostupnim za prodaju. Jedna od neobičnih atrakcija je i knjižnica bara u kojoj posjetioci mogu uzeti i odnijeti knjigu kući, ali u zamjenu moraju u knjižnici ostaviti jedan primjerak iz vlastite arhive.

Priča o Tozd baru započinje nakon što se njegov vlasnik Robert Hemingam iz Australije odlučio vratiti u Sloveniju. Robert je tamo bio vlasnik café bara nalik Tozdu i želio je isti takav bar predstaviti slovenskoj publici, svoju već započetu australsku priču nastaviti na svoj europski način. Australija je Roberta inspirirala u svakom pogledu, u načinu života, dizajnu interijera, kao i u načinu pružanja usluge gostu.

Industrijski šarm u centru Ljubljane (фото 1)

Robert je također zaslužan i za sam dizajn interijera, a pritom su mu pomogli i prijatelji Fojč i Dalija Tanšek. Interijer je u potpunosti inspiriran industrijskim dizajnom. Prostorom prevladavaju cigleni zidovi i kombinacija crvene, smeđe i bijele boje, što istovremeno čini moderan i vrlo topao ugođaj. U kutu bara nalazi se upečatljivi šank. "Obične" bijele keramičke pločice savršeno su se uklopile u drveni okvir ključnog dijela bara, kojeg dodatno začinjavaju reciklirani elementi originalno nastali 80-ih i 90-ih godina, poput vage na utege, tanjurića, svijeća i vaza s cvijećem. Vlasnik je i veliki obožavatelj bicikala, koji su prostoru zgodan i vrlo upečatljiv dekorativni element.

Industrijski šarm u centru Ljubljane (фото 2)

Ponuda bara u potpunosti se bazira na suradnji s lokalnim proizvođačima. U baru tijekom dana možete kušati različite vrste kave koju vlasnici sami prodaju i prže. U večernjim satima ovdje možete uživati u vrhunskoj selekciji domaćih i inozemnih vina i u lokalnoj ponudi piva. Od hrane možete kušati tapase pripremljene u skladu s kulinarskom vizijom vlasnika bara. Bar je često omiljeno okupljalište brojnih glazbenika, dizajnera i arhitekata.

Industrijski šarm u centru Ljubljane (фото 3)

Industrijski šarm u centru Ljubljane (фото 4)

Industrijski šarm u centru Ljubljane (фото 5)

Industrijski šarm u centru Ljubljane (фото 6)

Industrijski šarm u centru Ljubljane (фото 7)

Industrijski šarm u centru Ljubljane (фото 8)

Industrijski šarm u centru Ljubljane (фото 9)

Industrijski šarm u centru Ljubljane (фото 10)Industrijski šarm u centru Ljubljane (фото 11)

Industrijski šarm u centru Ljubljane (фото 12)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više