Traži

Integralna riža na mlijeku s jabukom koja vraća u djetinjstvo

Integralna riža na mlijeku s jabukom koja vraća u djetinjstvo

S bloga Prstohvat soli

Tekst: E.G.


Fotografija: Prstohvat soli

Vikend započnite sočnim receptom s bloga Prstohvat soli s kojim sigurno nećete pogriješiti

Možete li se sjetiti kad ste zadnji put spremali rižu na mlijeku? Omiljeni obrok iz djetinjstva u odrasloj dobi često (nepravedno) zapostavljamo, unatoč tome što je ukusan, zasitan i jednostavan za pripremu. Možete ga pripremiti prema tradicionalnoj recepturi, ali i dodati neke suvremenije elemente, poput integralne riže, zobenog, rižinog ili sojinog mlijeka te kokosovog šećera ili nekog drugog zdravijeg sladila. Mi smo se odlučili predstaviti varijantu s bloga koji redovito pratimo, Prstohvat soli, a koja bi se mogla svidjeti svima!

Sastojci

•  150 g integralne riže
• 500 ml kokosovog mlijeka
• 350 ml vode
• 1 žličica kokosovog šećera
• šaka grožđica
• cimet
• bademi i jabuka, po želji

Priprema

Večer prije, rižu stavite u posudu s vodom i ostavite preko noći. Drugo jutro prospite tu vodu, malo properite rižu i stavite je u posudu u kojoj ćete raditi jelo. Dodajte kokosovo mlijeko, vodu i šećer. Zagrijte sve skupa da tekućina provrije pa smanjite. Krčkajte lagano, povremeno miješajući dok riža upije skoro svu tekućinu i stvori se masa nalik pudingu. Pred kraj dodajte cimet i grožđice. Poklopite na kratko. Služite toplo uz sjeckane bademe i jabuku.

*Napomena: Količina kokosovog šećera je mala, možete ju prilagoditi vlastitom ukusu.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor