Search

Isprobali smo tri zvijezde RougeMarinove adventske ponude i, sasvim neočekivano, pali na O'Čaj

Isprobali smo tri zvijezde RougeMarinove adventske ponude i, sasvim neočekivano, pali na O'Čaj

Testiranje Čupavca, Masnog i O'Čaja

Tekst: Lidija Lončarić


Image: Bojan - Haron Markičević

Da ekipa iz kuhinje restorana RougeMarin, predvođena chefom Marinom Medakom, neprestano iznenađuje novitetima na zagrebačkoj gastronomskoj sceni, još malo jasnije postalo nam je otvaranjem novih lokala u Zagrebu. Osim onog na Folnegovićevom, RougeMarinovci su nas oduševljavali sjajnim idejama iz kuhinje Bagel&Lobster Barra, zatim onima iz RougeMarin Cityja, pa i zanimljivim konceptom koji njeguje njihov posljednji projekt - BaBa by RougeMarin. Sada, ususret najljepšem dobu godine, chef Medak nam je, uz pomoć sous chefa Luke Džamarije te ostatka tima, predstavio ponudu koja nas ove godine očekuje na adventskim kućicama u Zagrebu.

Posjetili smo ekipu RougeMarina u njihovoj kuhinji gdje su nam zatim objasnili što će nas to sve s njihovih adventskih kućica mamiti i, priznajemo, ponuda je ove godine poprilično primamljiva. Cijeli projekt ovog su adventa nazvali "Kako je Marin ukrao Božić" te "GrinčMarin", a na tri će odabrane lokacije, na Fuliranju, u sklopu Božićne bajke na Trgu bana Josipa Jelačića te u sklopu Baš Naš adventa na Platou Gradec, onima gladnih dobrih zalogaja nuditi i više nego zanimljive specijalitete. Glavni aduti, otkrili su nam, svakako su Masni, Čupavac i O’Čaj, a nakon testiranja, s njima se naprosto moramo složiti.

Isprobali smo tri zvijezde RougeMarinove adventske ponude i, sasvim neočekivano, pali na O'Čaj (фото 1)

Kroz čitav se adventski meni provlači slatka buča, no u formama na kakve do sada na adventskim kućicama nismo nailazili. Naime, ekipa u kuhinji RougeMarina priprema najmekša peciva od muškatne tikve u koje zatim pakira svoje delicije – od posebnih, pikantnih i tako slasnih kobasica pa sve do vučene janjetine i svinjetine. I upravo je vučeno meso glavna zvijezda Masnog, raskošnog sendviča s namazom od carskog mesa, ukiseljenim kimchijem i crvenim umakom, janjetinom (ili svinjetinom, po izboru) te obilnim količinama cheddar umaka. Nakon ovog se sendviča, vjerujte, ližu prsti.

Čupavac, idealan za zaokruživanje RougeMarinovog menija, oduševit će baš sve ljubitelje klasičnog čupavca, a one koji se u pečenje kolača i sami vole upustiti, natjerat će da ovih blagdana razmisle o testiranju vlastitih granica kada je isti u pitanju. Hibrid između omiljene germknedle i čupavca sve je samo ne običan kolač, a priprema se od parenog tijesta s dodatkom batata, punjen je kokosom, čokoladom i lješnjacima, a zatim preliven čokoladnim umakom i tostiranim kokosom. Malo je reći da smo ostali oduševljeni.

Isprobali smo tri zvijezde RougeMarinove adventske ponude i, sasvim neočekivano, pali na O'Čaj (фото 2)

U pauzi između Masnog i Čupavca, odličan odabir bit će O’Čaj, naš osobni i apsolutni favorit. Riječ je o crnom indijskom čaju s dvije vrste mlijeka, svježim kravljim i kondenziranim, te dodatkom kombinacije začina poput cimeta, kardamoma, anisa, đumbira i klinčića. Osim što će vas zagrijati na najljepši mogući način, O’Čaj će vas napuniti energijom i natjerati da poželite prve pahulje snijega kako bi zimski ugođaj bio potpun. Pitate li nas, teško ćemo se odlučiti hoće li nas ove zime grijati kuhano vino ili ipak fantastičan O’Čaj.

Osim slasnog tria, tu je i nekoliko vrsta kobasica koje će se također posluživati u domaćim lizikama od muškatne tikve. Tako na RougeMarinovim adventskim kućicama možete birati između janjećih kobasica inspiriranih Dalmacijom, kobasica od svinjetine s čvarcima i prženim lukom, teleće hrenovke, ljute talijanske kobasice, one od vepra te francuske kobasice. Naravno, tu su i pripadajući prilozi te salate.

Jedno je sigurno, RougeMarin je jedan od onih restorana koji ne prestaje s iznenađenjima, a na domaćoj je sceni zasigurno i predvodnik u plasiranju noviteta. Osim sjajne hrane, tu su i njihove ručno rađene praline, čokolade, pa i Santoku mesnica, a sada i ponuda koja bi, čini se, mogla izazvati apsolutno blagdansko oduševljenje. Nedostaje nam samo doza hladnog zimskog zraka, omiljeni glazbeni hitovi i mirisna, slasna blagdanska idila može početi. Već jedva čekamo!

Isprobali smo tri zvijezde RougeMarinove adventske ponude i, sasvim neočekivano, pali na O'Čaj (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više