Search

Izazivamo vas da upalite pećnicu i pripremite jedan pravi ljetni klasik: komišku pogaču

Izazivamo vas da upalite pećnicu i pripremite jedan pravi ljetni klasik: komišku pogaču

Recept s bloga Ave Dulcis


Image: ave-dulcis.blogspot.com

Ovo je pogača koja vas nikad ne razočara. Izvorno potječe s otoka Visa i postala je već kultno ljetno jelo koje mnogi rado pripremaju upravo u tom periodu godine, iako od vas potražuje paljenje pećnice. No, taj dio zanemarimo čim joj osjetimo miris, pa onda i okus. Recepta i njezinih verzija je doista mnogo, no mi smo pronašli jedan koji nam se jako dopao i to na gastro blogu Ave Dulcis, autorice Tamare Ivančić, na kojem se redovito inspiriramo kada je u pitanju gastronomija. U nastavku doznajte kako pripremiti savršenu komišku pogaču za možda već današnji ručak...

 

Sastojci

300 g tijesta
2 glavice kapule
5-6 zrelih rajčica
kapara 3-4 žlice
maslinovo ulje
slanih inćuna 10-tak

Izazivamo vas da upalite pećnicu i pripremite jedan pravi ljetni klasik: komišku pogaču (фото 1)

Postupak

Na maslinovom ulju dinstajte tanko narezane kapule, pustite nek skroz omekšaju i karameliziraju se. Rajčice očistite od sjemenki, izrežite na komade pa dodajte kapuli. Ako vam je lakše koristite pelate. Kad su se raspali pomidori dodajte kapare i svježi timijan. Ostavite da se lagano ohladi. Tijesto podijelite na dva dijela, jedan razvaljajte pa po njemu premažite nadjev, a po nadjevu složite inćune. Prekrite drugim dijelom tijesta i premažite uljem. Ako imate volje, ispletite mrežu. Pecite na 180 stupnjeva 30-tak minuta. Ohladite i režite na komade pa nosite na plažu ili posao. Izvrsno je i hladno. Opaska: pripazite na sol jer su inćuni dovoljno slani 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više