Search

Izdvojili smo najljepše Instagram profile kuhara koji se bave zdravom hranom

Izdvojili smo najljepše Instagram profile kuhara koji se bave zdravom hranom

Tekst: BURO.


Image: BURO.

Ako još uvijek vjerujete da je zdrava hrana, pogotovo ona zasnovana velikim dijelom na biljkama, dosadna - vrijeme je da to preispitate. Ovi Instagram profili će vam promijeniti mišljenje, a iza njih stoje talentirani kuhari i slastičari koji su specijalizirani za zdrave recepte koji su sve samo ne dosadni i, ponekad, toliko dekadentni da ni sami ne možemo povjerovati da su dobri i za dušu i za tijelo. Nažalost, imaju više kalorija od salate, ali i dalje nema potrebe da vas grize savjest. Scrollajte, a zatim i isprobajte.

@rebelrecipes

Izdvojili smo najljepše Instagram profile kuhara koji se bave zdravom hranom (фото 1)
Izdvojili smo najljepše Instagram profile kuhara koji se bave zdravom hranom (фото 2)

Od ultra zdravih salata pa sve do dekadentnih poslastica - stranica Rebel Recipes ima ono što tražite. Iza njega stoji Niki Webster, veganska chefica i autorica istoimene knjige recepata koja je na misiji da nam svima omili prehranu na bazi biljaka. Realno, gledajući kako je ona sprema, zaista ostajemo u iskušenju - ovdje nema ni traga preobrađenom povrću ili onoga što većina ljudi (pogrešno) izjednačava s veganskom kuhinjom.

@madeleine_shaw

Izdvojili smo najljepše Instagram profile kuhara koji se bave zdravom hranom (фото 3)
Izdvojili smo najljepše Instagram profile kuhara koji se bave zdravom hranom (фото 4)

"Uživajte u onom što vas čini sretnim i zdravim", je filozofija koju na svojoj stranici i blogu zagovara wellness trenerica i nutricionistica Madeleine Shaw. Nakon što je svoju adolescenciju provela ruku pod ruku s nezdravim životnim navikama, Shaw je uspješno okrenula novi list, a danas je inspiracija svima koji žele da učiniti isto. Iskreno, njezini recepti su toliko ukusni i dekadentni da je naprosto teško za povjerovati da su toliko zdravi!

@choosingchia

Izdvojili smo najljepše Instagram profile kuhara koji se bave zdravom hranom (фото 5)
Izdvojili smo najljepše Instagram profile kuhara koji se bave zdravom hranom (фото 6)

Ovo je blog posvećen preukusnim vegetarijanskim receptima, a iza njega stoji kulinarski entuzijast po imenu Jess Hoffman. Nakon boravka u Indiji i izučavanja joge i prakse ayurvede, odlučila se posvetiti osmišljavanju jednostavnih zdravih recepata od svježih sastojaka koji su balans užurbanoj svakodnevici (uz pokoji guilty pleasure). Većina jela se može pripremiti za svega tridesetak minuta - dodajte ih na svoju listu i zahvalite nam kasnije.

@tookies

Izdvojili smo najljepše Instagram profile kuhara koji se bave zdravom hranom (фото 7)
Izdvojili smo najljepše Instagram profile kuhara koji se bave zdravom hranom (фото 8)

Ako su neki recepti vrijedni da ih prebacujete u Google Translate, onda su to oni s potpisom Jennifer Hart-Smith. Iako je porijeklom iz Australije, svoje je mjesto pod suncem pronašla u Parizu u kojem živi i radi kao slastičarka. Njezina specijalnost su zdrave poslastice i balans prirodnih sastojaka u kombinacijama koji su varijacija na temu najfinijih francuskih deserta. Mi ne možemo odvojiti oči ni s njenog Instagrama ni s bloga.

@wholesomepatisserie

Izdvojili smo najljepše Instagram profile kuhara koji se bave zdravom hranom (фото 9)
Izdvojili smo najljepše Instagram profile kuhara koji se bave zdravom hranom (фото 10)

Samantha Lee je svoju strast prema slastičarstvu pretočila u uspješan blog i karijeru veoma rano. Ova 26-godišnja Australka predstavlja nevjerojatne čokoladne delicije i deserte bez glutena i to od prirodnih sastojaka. Neki su i bez mlijeka, ali cijeli njezin koncept nije veganski (iako ima čitavu kategoriju za vegane na blogu). Pronaći ćete i pokoji recept za svakodnevna jela koja svakako vrijedi probati.

Leave a comment

više