Search

Jedan od najpoznatijih francuskih chefova stiže u Esplanadu!

Jedan od najpoznatijih francuskih chefova stiže u Esplanadu!

Xavier Mathieu na šampanjskoj večeri

Urednik: A.P.


Image: PR

Zagrebačku gastro scenu u prosincu očekuje gala božićna večera uz sljedove provansalskih delicija, dva vrhunska chefa te selekciju odabranih Veuve Clicquot i Ruinart šampanjaca

Esplanade Zagreb hotel u suradnji s partnerima Francuskim institutom u Hrvatskoj, Taste the Mediterranean i MIVA Galerijom vina, s osobitim zadovoljstvom najavljuje ekskluzivnu božićnu šampanjsku večeru uz specijalnog gosta chefa, Xaviera Mathieua jednog od najcjenjenijih francuskih chefova, nositelja Michelinove zvjezdice, dobitnika brojnih priznanja i predstavnika poznatog Le Phébus & SPA Carita u francuskoj Provansi.

Esplanade

Chef, Xavier Mathieu ovom će se prigodom kreativno i kulinarski udružiti s chefom, Anom Grgić, iskusnom i šarmantnom prvom damom Esplanadine kuhinje. Raskošna božićna gozba ukusnih delicija i francuskih šampanjaca održat će se u srijedu, 2. prosinca u otmjenom restoranu Zinfandel's, a na pomno osmišljenom jelovniku naći će se neodoljivi okusi poput avokada s mesom rakovice, agrumima te kremom i prahom od cvjetače, brandade od bakalara sa školjkama sv. Jakova, verbenom i šafranom, zatim slasne janjeće plećke u kori od kumina s topljenim krumpirom na maslinovom ulju te primamljivog hrskavog kolača od čokolade s malinama i slatkom paprikom. Bit će to jedinstvena prilika za Zagrepčane i uzvanike da kušaju najfinije provansalske okuse u savršenoj kombinaciji sa selekcijom vrhunskih francuskih šampanjaca Veuve Clicquot i Ruinart. Božićnom ugođaju doprinijet će ugodna jazz glazba.

Ana Grgić

Večer započinje dobrodošlicom u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Baru uz ukusne zalogaje i šampanjac, a nastavlja se gala večerom od četiri slijeda jela. Cijena večere iznosi 885 kn po osobi te uključuje konzumaciju šampanjaca, vode, kave i čaja uz razgovor i upoznavanje s chefovima. Broj mjesta je ograničen, a rezervacije se primaju na tel: 01 45 666 44 ili e-mail: [email protected]

„Šampanjska gala večer zaista je jedinstvena prilika za Zagrepčane i sve ljubitelje šampanjskih kuća Veuve Clicquot i Ruinart da uživaju u ovom ukusnom spoju maštovitih sljedova i kreacija u izvedbi vrhunskih chefova, Ane i Xaviera u elegantnom ozračju Zinfandel'sa jednog od najboljih hrvatskih restorana. Vjerujem da će se i ove godine tražiti stol više, što je dokaz da u Zagrebu ima mnogo onih koji istinski cijene visoku kuhinju", izjavio je generalni direktor hotela, Ivica Max Krizmanić.

Esplanade

U sklopu svoga dolaska u Zagreb, a uz potporu Francuskog instituta u Hrvatskoj, etablirani francuski chef Mathieu održat će edukativne gastro-radionice. Tako će 2. prosinca 2015. godine u Ugostiteljsko-turističkom učilištu u Novom Zagrebu održati kulinarsku radionicu sa srednjoškolcima te 3. prosinca masterclass za hrvatske kuhare. Rezultat je ovo iznimne suradnje između Hrvatske i Francuske ostvarene kroz festival Rendez-vous koji se održavao od svibnja do listopada ove godine i koji je otvorio vrata novim dugoročnim projektima između ovih dviju zemalja. Suradnja francuskog i hrvatskog šefa nastavak je te suradnje i iznimna prilika da profesionalci iz svijeta gastronomije podijele svoja dragocjena znanja i iskustva.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više