Search

Jedan od najšarmantnijih dubrovačkih restorana

Jedan od najšarmantnijih dubrovačkih restorana

Nemojte zaobići ovu modernu gastro lokaciju u Dubrovniku


Kombinacija opuštenosti i istovremeno jednostavnog i uzbudljivog jelovnika

Sljedeći put kada posjetite Dubrovnik preporučujemo vam da ne zaobiđete Tavernu Otto u ulici Nikole Tesle 8. Njezin vlasnik Ante Vlašić je nakon dugogodišnjeg iskustva u hotelijerstvu i tri godine bivanja vlasnikom Otta, ovoj gastro lokaciji u jednom od najljepših gradova na Jadranu, odlučio podariti novi izgled. Tako je nastao moderan i opušten ambijent, u potpunosti usklađen s inovativnom i uistinu posebnom ponudom samog restorana, u čemu sudjeluju i njegova djevojka Jelena te cijeli Otto tim.

Jedan od najšarmantnijih dubrovačkih restorana (фото 1)

Okružen kamenom, sa šankom za kojim se može i jesti kao glavnim elementom u prostoru, svemu zanimljiv izgled daju šarmantne bijele stolice te detalji poput pruga, veselih crvenih mlinaca za sol i papar te ploče s ponudom vina. Uređenje potpisuje mladi dubrovački arhitekt Marin Tošić, a Taverna Otto je i među najboljim dubrovačkim restoranima prema poznatoj stranici Trip Advisor. Vlasnik Ante Vlašić potpisuje cijeli koncept restorana, od uređenja do jelovnika, a naglasak stavlja na jednostavnu ponudu hrane koja je istovremeno jedinstvena. Svakodnevno je u ponudi oko 16 jela, čime se naglasak ne stavlja na količinu, već na zanimljiva i originalna jela. Tako, primjerice, možete naručiti riblji file s toplom salatom od boba i koromača, rib-eye steak sa složencem od poriluka i demi-glace umakom ili gratiniranu juhu od luka, a od poslastica će vas osvojiti čokoladni fondant sa sladoledom od vanilije i hrvatski sirevi posluženi s kimom i medom.

Zasigurno omiljen među mlađom publikom, ali i onima koji vole brzo prezalogajiti svoje omiljeno jelo u nešto drugačijoj kombinaciji, Taverna Otto idealno je dubrovačko mjesto za kratak odmor uz nezaobilaznu čašu finog vina.

Jedan od najšarmantnijih dubrovačkih restorana (фото 2)

Jedan od najšarmantnijih dubrovačkih restorana (фото 3)

Jedan od najšarmantnijih dubrovačkih restorana (фото 4)

Jedan od najšarmantnijih dubrovačkih restorana (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više