Search

Jedan od omiljenih zagrebačkih bistroa predstavio meni idealan za ljetne dane

Jedan od omiljenih zagrebačkih bistroa predstavio meni idealan za ljetne dane

Tekst: D.D.


U kratkom je roku, od otvorenja krajem 2019. godine pa do danas, bistro Market u Gundulićevoj postao jedna od omiljenih destinacija Zagrepčana za brz, ukusan i zdrav ručak. Odlučili su se za poslovni model u kojem meni mijenjaju sezonski, uz uporabu namirnica koje su tada dostupne, a po prvi put je na red došla i ljetna edicija. 

Jedan od omiljenih zagrebačkih bistroa predstavio meni idealan za ljetne dane (фото 1)

"Nastavljamo s našim sezonskim menijima, tako je na red i došao naš prvi ljetni menu. Puno smo razmišljali da u ponudi imamo raznolika jela i smatram da smo u tome uspjeli", rekao nam je Fran Ćurković koji stoji iza projekta.

Jedan od omiljenih zagrebačkih bistroa predstavio meni idealan za ljetne dane (фото 2)
Crni rižoto
Jedan od omiljenih zagrebačkih bistroa predstavio meni idealan za ljetne dane (фото 3)
Juneći ragu

Juha od mrkve, đumbira i naranče je iznenađujuće lagana jer ima svježinu od naranče i poseban "kick" koji dolazi od đumbira. Salata s pohanim picekom je idealno jelo za vruće ljetne dane. Fina hrskava pohana piletina uz osvježavajuću salatu od mariniranim tikvica, cherry rajčica, iceberg salate i još nekoliko sitnih detalja.

Jedan od omiljenih zagrebačkih bistroa predstavio meni idealan za ljetne dane (фото 4)
Rižoto s graškom i kozjim sirom

"Rižoto od graška s kozjim sirom, reduciranim acetom balsamicom (i špekom) je naše vegetarijansko jelo, ako se naruči bez prženog špeka. Iznimno je kremozan i okusom zanimljiv, tako da je uživanje zagarantirano. Od veganskih jela u ponudi je vegan faširanac s hummusom i salaticom. Imali smo mnogo upita od gostiju da žele vegansko jelo u stalnoj ponudi i s ljetnim menijem smo to i ostvarili. Faširanac je napravljen od graha, tikvica i lanenih sjemenki uz kremu od hummusa i salatom od mrkve, krastavaca i đumbira stvara vrlo kompleksne okuse koje će zadovoljiti i mesojede", otkriva Ćurković.

Jedan od omiljenih zagrebačkih bistroa predstavio meni idealan za ljetne dane (фото 5)
Vegan faširanac

Od ljetnih favorita tu je i jelo Nepunjena paprika, koje predstavlja dekonstrukciju punjenih paprika. U porciji se nalaze tri ćufte od 100 posto junećeg mesa s pire krumpirom, kremom od crvenih paprika i lista peršina u tempuri i čine jedno klasično hrvatsko jelo predstavljeno na malo moderniji način. Juneći ragu s domaćim njokima je također klasik koji će ostaviti sretne sve ljubitelje ovog jela. "Jednostavno je fin, njoke radimo sami i stvarno se otapaju u ustima. Uz ragu poslužujemo i salatu koja odlično kontrira malo 'težem' okusu junećeg ragua", opisuje suvlasnik bistroa, koji nam je otkrio i da je Market dobio Gault&Millau POP oznaku za 2020. godinu.

Jedan od omiljenih zagrebačkih bistroa predstavio meni idealan za ljetne dane (фото 6)
Jedan od omiljenih zagrebačkih bistroa predstavio meni idealan za ljetne dane (фото 7)
Nepunjene paprike

Lungić s pireom od kukuruza i sotiranom paprikom je pravo mesno jelo - lungić se priprema u sous videu i onda kratko zapeče, dok se krema od kukuruza svojim slatkim elementima odlično nadopunjuje sa sotiranom paprikom. Od deserata se u ponudi nalaze domaći sladoled od mente, crumble s limunom, krema od bijele čokolade i sezonsko voće marinirano u acetu balsamicu pod nazivom Ljetni Gundulić. A oni koji su više zainteresirani za tekući dio menija, petkom je infused Gin & Tonic od 20 do 1 sat ujutro na akciji, odnosno kupnjom jednog dobivate dva koktela. Što više reći nego - dobar tek i živjeli!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više