Search

Jedinstvena ružičasta slastičarnica u okolici Madrida

Jedinstvena ružičasta slastičarnica u okolici Madrida

Projekt studija Ideo Arquitectura

Image: Designboom

U srcu povijesnog grada Alcalá de Henares u blizini Madrida, lokalna tvrtka Ideo Arquitectura renovirala je 150 godina staro zdanje i pretvorila ga u suvremenu ružičastu slastičarnicu

Interijer slastičarnice Pan y Pasteles nedaleko od Madrida osim svojim slasticama posjetitelje mami i svojim nesvakidašnjim dizajnom. Ružičasti štapići koji vise sa stropa djeluju gotovo jednako slasno kao i delicije smještene iza vitrine. Iza ovog kreativnog arhitektonskog rješenja stoji lokalni studio Ideo Arquitectura na čelu s Virginijom del Barco koja je prenamijenila i adaptirala 150 godina staro zdanje i udahnula mu novu živost. Autohtoni elementi koji svjedoče o prošlosti zdanja zadržani su tijekom renovacije i dodatno su naglašeni s pomoću vrlo zanimljive i vedre ružičaste instalacije u obliku više od 12 000 duguljastih štapića ugrađenih u strop koji su se savršeno uklopili u prostor kojima dominira sirova cigla.  

Jedinstvena ružičasta slastičarnica u okolici Madrida (фото 1)

Jedinstvena ružičasta slastičarnica u okolici Madrida (фото 2)

Glavno obilježje slastičarnice je već spomenuta ružičasta instalacija koja, prema riječima arhitektice del Barco, imitira koraljni greben i njegova "ticala" koji se prostiru po cijeloj površini stropa, a među njima su se sakrile i ružičaste visilice, a cjelokupna rasvjeta osmišljena je na način da skreće pozornost na instalaciju. Sjajna ideja i još sjajnija izvedba!

Jedinstvena ružičasta slastičarnica u okolici Madrida (фото 3)

Jedinstvena ružičasta slastičarnica u okolici Madrida (фото 4)

Jedinstvena ružičasta slastičarnica u okolici Madrida (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više