Search

Jedna brza tiramisu torta koju ćete obožavati

Jedna brza tiramisu torta koju ćete obožavati

Recept s bloga Domaćica


Image: Domacica.com.hr

Za one dane kada želimo biti kratko u kuhinji, a puno uživati u slatkim trenucima....

Ovaj recept za tiramisu je, kako kaže autorica bloga Domaćica, Sanja Mijac, namijenjen svim početnicima i entuzijastima koji bi se ovaj vikend željeli okušati u kakvoj slastici, a koja je pojednostavljena. I da stvar bude bolje, u pitanju je torta, tiramisu torta bez jaja… Kako je pripremiti pročitajte u nastavku… 

Sastojci:

2 pakiranja piškota
500 ml skuhane kave (npr. Franck)
2 žličice ruma
500 g mascarponea ili kremastijeg svježeg sira
100 g šećera u prahu
2 žličice arome vanilije
200 ml slatkog vrhnja za šlag
po želji: maline, jagode..

Jedna brza tiramisu torta koju ćete obožavati (фото 1)

Priprema:

Pripremite si kalup od 18 ili 20 cm. Skuhajte kavu (ja ju uvijek malo zašećerim). U skuhanu kavu dodajte rum. Kremu pripremite tako da izmiksate mascarpone/sir, šećer i aromu vanilije. Zatim dodajte slatko vrhnje pa ponovno sve izmiksajte da se spoji (slatko vrhnje ne treba prethodno izmiksati u šlag, već ga u tekućem stanju dodajte u sir). Piškote umočite u kavu i redajte ih u krug prateći kalup. Popunite dno. Premažite polovicom kreme, ukoliko želite dodajte maline ili jagode, a po želji možete premazati i domaćim pekmezom. Ponovite red piškota i za kraj premažite ostatkom kreme. Ohladite i poslužite.

*Ako ste piškote malo više namočili u kavu višak tekućine bi vam se mogao cijediti iz kalupa pa da znate da kalup prije stavljanja u frižider možda stavite u neki dublji tanjur.

*Domaćica u suradnji s Franckom. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više