Search

Jedna od najljepših ulica u Zagrebu ima novi restoran

Jedna od najljepših ulica u Zagrebu ima novi restoran

"Gajbica"

Tekst: Tina Kovačiček


Image: John Pavlish

Početkom veljače na adresi Vlaška 7 otvorena je Gajbica – novo mjesto za ukusan i zdrav ručak dok ste u gradu

Dugogodišnji prijatelji i, kako kažu, daleki rođaci Mia i Mario nakon godinu dana brainstorminga kroz privatna druženja na temu što bi mogli pokrenuti, a da nedostaje Zagrebu i pritom je zanimljivo i drugačije, došli su na ideju o Gajbici. Ugodan mali restorančić u staroj Vlaškoj ulici u kojem ćete se osjećati kod kuće. Ili još bolje kao da ste kod bake na ručku. Ukusno i na brzinu da možete nastaviti svoj dan.

"Ideja je inicijalno bila ponuditi alternative klasičnim gablecima – pizzama, pekarskim proizvodima, hamburgerima, klasičnim dostavama tjestenine i slično. Nije da ne volimo pizze i hamburgere, ali znamo da svakome to u nekom trenutku dosadi ili počne razmišljati o malo zdravijoj prehrani tijekom radnog dana. Nešto što će zadovoljiti glad i dati energiju organizmu za preostalih 4, 5 ili 8 radnih sati, dok ne dođeš doma i možeš skuhati nešto sam", priča nam Mia i nastavlja:

Jedna od najljepših ulica u Zagrebu ima novi restoran (фото 1)

Jedna od najljepših ulica u Zagrebu ima novi restoran (фото 2)

"Zato su u ponudi krem juhe od povrća. Uvijek tri različite, koje se mijenjaju ovisno o tome koje je voće i povrće u sezoni, kakva je inspiracija kuhara i što gosti traže. U ponudi su i salate, isto minimalno tri – s piletinom, s tunom i 'veggie', svaka s bar s desetak vrsta povrća i drugih dodataka. Za zasladiti se, tu su 'raw' kolači i torte koje se ne peku i ne sadrže ni margarin, ni jaja, ni zaslađivače (osim prirodnih – med ili agavin sirup). Pijemo isto zdravo; radimo hladno-prešane sokove od voća i povrća u koje idu isključivo voće i povrće, bez dodavanja vode i zaslađivača. Sastojci za sve proizvode kupuju se od OPG-a, začini su maksimalno prirodni. Nismo protiv Vegete, ali radije koristimo 'chimichurri'" kroz smijeh dodaje Mia o ponudi koju možete pronaći u Gajbici.

Jedna od najljepših ulica u Zagrebu ima novi restoran (фото 3)

Ukratko, Gajbica je mjesto u kojem možete jesti zdravo i na brzinu. A čini se kako su vlasnici pogodili s odlukom jer su reakcijama gostiju oduševljeni. "Vjerovali smo u ideju i pazimo iznimno na kvalitetu, ali su nas ipak (ugodno) iznenadili komentari svih onih koji su konzumirali nešto iz naše ponude. Nadamo se da će nam grad Zagreb odobriti terasu, da možemo osigurati veći broj sjedećih mjesta i ponuditi doživljaj zdrave hrane na otvorenom."

Jedna od najljepših ulica u Zagrebu ima novi restoran (фото 4)

S obzirom na ponudu i ideju o zdravoj hrani, čini se kako su ovo mjesto zavoljeli i vegetarijanci i vegani te ljudi koji hoće i kod kuće pojesti nešto zdravo, a ne stignu kuhati. Zato ovdje možete uzeti ručak i za van.

Jedna od najljepših ulica u Zagrebu ima novi restoran (фото 5)

"Svjetonazorski smo 'full' otvoreni i volimo imati i takve goste. Dobrodošle su pozitivne vibracije, konstruktivni komentari i kućni ljubimci" dodaje Mia.

Jedna od najljepših ulica u Zagrebu ima novi restoran (фото 6)

A što vrijedi probati u restoranu, Mia nam je otkrila.
"Kao gosti drugih restorana uvijek mislimo da je najbolje jesti i piti ono što konzumiraju njihovi zaposlenici; a mi u Gajbici konzumiramo sve :) Ako volite toplo i sa žlicom, barem jedna od juha pogodit će žicu; jedna od salata uvijek će biti dobar izbor ako želite nešto 'kruto', a zasitno. Preporučujemo fritaju s dodacima po želji jer se to teže nalazi drugdje, a kod nas je 'custom-made': sami birate što će u nju ići, od svih sastojaka koje imamo u Gajbici (a imamo ih!). Sirovi kolači su odlična alternativa klasičnoj ponudi slastičarnica. Rade se od oraščića (indijski, bademi, lješnjaci...), ima ih čokoladnih (koristimo eko kakao), s laganim voćnim kremama... A hladno-prešani sokovi nam izlaze gotovo brže nego ih stignemo raditi."

Jedna od najljepših ulica u Zagrebu ima novi restoran (фото 7)

Jedna od najljepših ulica u Zagrebu ima novi restoran (фото 8)

Jedna od najljepših ulica u Zagrebu ima novi restoran (фото 9)

Jedna od najljepših ulica u Zagrebu ima novi restoran (фото 10)

Jedna od najljepših ulica u Zagrebu ima novi restoran (фото 11)

Jedna od najljepših ulica u Zagrebu ima novi restoran (фото 12)

Jedna od najljepših ulica u Zagrebu ima novi restoran (фото 13)

Jedna od najljepših ulica u Zagrebu ima novi restoran (фото 14)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više