Search

Jedna posebno slatka priča dolazi nam iz Šibenika

Jedna posebno slatka priča dolazi nam iz Šibenika

Otvorena je nova slastičarnica Noemi slastice


Image: PR

U Šibeniku, koji je po mnogočemu perjanica hrvatske gastro scene, prije par dana otvorila se nova slastičarnica imena Noemi slastice. Slogan koji su izabrali glasi "Glavni sastojak je ljubav", a to ne čudi s obzirom na to da je upravo ljubav glavni razlog zbog kojeg se vlasnica Srđana Pažanin odlučila na ovaj korak. Još od malena željela je biti slastičarka i zaljubila se u izradu torti i kolača koje je spremala po maminim te prabakinim receptima pisanim krasopisom. Prabaka Marica je 20-ih godina prošlog stoljeća bila poznata splitska osoba "od slakega" tako da su splitska vjenčanja teško prolazila bez njenih slatkiša. Pa se može reći da je slastičarstvo zapravo bilo Srđanino nasljeđe.

Jedna posebno slatka priča dolazi nam iz Šibenika (фото 1)

Želja da se bavi slastičarstvom nije je puštala ni nakon 10 uspješnih godina karijere u ekonomiji i turizmu te se uz veliku podršku obitelji i prijatelja odvažila krenuti u ostvarenje svoga sna te se prekvalificirala za slastičarku. Nakon stjecanja slastičarskog iskustva u splitskom hotelu Le Meridien Lav, zagrebačkoj slastičarnici Mak na konac, šibenskom restoranu Pelegrini te hotelu D-Resort, odlučila je svoju ljubav prema slastičarstvu pretočiti u vlastiti posao i otvoriti slastičarnicu. U njoj za sada nemate mogućnost sjesti i pojesti kolač, ali ćete zato, kada ugledate sve te vrhunske slastice koje se nude u njihovoj vitrini, s posebnim guštom ponijeti "za van" te naručiti torte i slastice za sve vaše prigode. 

Jedna posebno slatka priča dolazi nam iz Šibenika (фото 2)

U vrijeme kada su "kolači iz prašine" počeli preuzimati tržište zbog brzine pripreme i povoljnije cijene, oni su izabrali put ručno pripremljenih slastica od visoko kvalitetnih sastojaka bez ikakvih aditiva i konzervansa. Svaka torta s ljubavlju se dekorira, tako da je ne samo nepcu, nego i oku ugodna. Srđaninoj slastičarnici posebno se veseli njezina 6-godišnja kći Petra, koja koristi svaku priliku kako bi mamu nagovorila da na tortu stavi što više šarenih perlica i šljokica. Ime Noemi izabrala je jer ono označava sve ono što bi svojim desertima htjela prenijeti klijentima i kako bi htjela da se osjećaju kada ih posjete -  slatko, lijepo i ugodno. Nova slastičarnica Noemi slastice nalazi se na šibenskom Šubićevcu, u ulici Bana Josipa Jelačića 2A i mjesto je to kojem će se mnogi Šibenčani zasigurno razveseliti jer već u ovih par dana od otvorenja nisu skrivali oduševljenje kušanim.

Jedna posebno slatka priča dolazi nam iz Šibenika (фото 3)

Jedna posebno slatka priča dolazi nam iz Šibenika (фото 4)

Jedna posebno slatka priča dolazi nam iz Šibenika (фото 5)

Jedna posebno slatka priča dolazi nam iz Šibenika (фото 6)

Jedna posebno slatka priča dolazi nam iz Šibenika (фото 7)

Jedna posebno slatka priča dolazi nam iz Šibenika (фото 8)

Jedna posebno slatka priča dolazi nam iz Šibenika (фото 9)

Jedna posebno slatka priča dolazi nam iz Šibenika (фото 10)

Jedna posebno slatka priča dolazi nam iz Šibenika (фото 11)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više