Search

Jelo tjedna: boršč

Jelo tjedna: boršč

Po izboru restorana Kiša

BURO.

Image: Katja Jurčević

Juha od cikle, odnosno boršč, karakterističan je recept istočnoeuropske kuhinje, a zahvaljujući restoranu Kiša možete isprobati odličan primjer ove tople juhe i u Zagrebu

Ovog tjedna donosimo vam tradicionalnu recepturu za pripremanje boršča.

Boršč za dvoje:
400 g cikle
300 g mrkve
350 g kupusa
50 g (jedna) paprika 
300 g krumpir 
luk
peršin
sol
papar
mesni temeljac

Priprema:
Ciklu i mrkvu naribati, kupus i papriku nasjeckati i sve pirjati na luku 15 minuta. Dodati sol i papar. Nakon toga sve preliti mesnim temeljcem. Dodati krumpir narezan na kockice, zatim kupus i papriku. Kuhati dok se krumpir i kupus ne skuhaju. Na kraju dodati nasjeckanog peršina. Pri serviranju dodati u tanjur žlicu vrhnja.

Prijatnogo appetita! 

Facebook: restoran Kiša

Related articles

Buro 24/7 Selection

više