Search

Jelo tjedna: Juha od mladog graška i komorača

Jelo tjedna: Juha od mladog graška i komorača

Prema preporuci food & wine bara Pod zidom


Image: Facebook

Lagana ljetna juha

Ovaj tjedan poznati zagrebački food & wine bar Pod Zidom preporučio nam je idealan ljetni recept – laganu juhu! Stoga, kupite svježi grašak i komorač i isprobajte ovu gastro deliciju.

Sastojci:

15 g maslaca
1 manji komorač
1/2 glavice luka
2 češnjaka
sol i papar
950 ml mlijeka
600 g graška (svježeg)

Na maslacu lagano omekšati luk, češnjak i komorač 8 – 10 minuta. Dodati mlijeko pa kuhati 15-ak minuta. Dodati grašak pa kuhati još 7 – 8 minuta. Sve zajedno propasirati štapnim mikserom, dodati sol i papar po potrebi. U tanjur uliti juhu, staviti narezani kuhani buncek, pa kadaif te poškropiti uljem od mente.

Facebook: Pod Zidom

Related articles

Buro 24/7 Selection

više