Traži

Jelo tjedna prema preporuci Diocletian's Wine House

Jelo tjedna prema preporuci Diocletian's Wine House

Glazirana janjeća kruna s medom

BURO.


Fotografija: Diocletian's Wine House

Slastan recept jedne od omiljenih splitskih gastro adresa, šarmantnog restorana Diocletian's Wine House

Brojni Splićani ovu će zimu provesti u Diocletian's Wine House, mondenom restoranu vrhunske gastro i eno ponude, koji je za nadolazeću sezonu pripremio i broja društvena događanja i glazbene večeri. I zato se nalazi na društvenoj karti Splita kao jedno od omiljenih gradskih mjesta, a ovo je jelo tjedna po njihovom izboru.

Sastojci (obrok za 1 osobu):

180 g janjećih kotleta

0,1 dcl maslinovog ulja

0,05 kg ružmarina 

0.02 kg češnjaka 

0,05 kg crnog papra 

0,03 kg meda 

8-10 dkg krumpira 

0,05 kg kopra 

0,05 kg majčine dušice

0,05 kg soli

0,02kg peršina

Priprema ovog slasnog jela započinje mariniranjem janjećih kotleta u ulju zajedno sa začinskim biljem, češnjakom i prstohvatom crnog papra. Na maslinovom ulju nježno, s grančicom ružmarina i majčine dušice zapečemo kotlete sa svih strana kako bismo postigli zanosnu zlatno-žutu boju te sve skupa glaziramo mirisnim cvjetnim medom. 

Kao prilog ovom jelu preporučuje se krumpir, kojeg prvo skuhamo u slanoj vodi, a potom zapečeno na ulju ili malo masnoće aromatiziramo uljem od kopra. Savršena punina jela postići će se sotiranim povrćem kojeg ćemo obraditi na ugrijanoj tavici, posoliti i na kraju začiniti paprom, češnjakom te peršinom. Jelo ćemo savršeno upotpuniti povrćem koje sotiramo na ugrijanoj tavi, začinimo sa soli, paprom, češnjakom te peršinom i tako serviramo.

Facebook: Diocletian's Wine House

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više