Traži

Jelo tjedna: salata s rabarbarom, rikolom i mladim kozjim sirom

Jelo tjedna: salata s rabarbarom, rikolom i mladim kozjim sirom

Recept Jelene Ive Nikolić

Urednik: BURO.


Fotografija: Danica Pečanić

Samo za dvoje i njihove kasne male zalogaje uz dobru glazbu i dobro ohlađenu bocu bijelog vina

Salata s rabarbarom, rikolom i mladim kozjim sirom za dvoje

250 g rikole
150 g mladog kozjeg sira
stručak rabarbare
žlica meda od bagrema
maslinovo ulje
aceto balsamico
sok 1/2 limuna
sol

Zagrijte pećnicu na 180° C.

Rabarbaru isperite pod mlazom hladne vode, nasjeckajte na komadiće i smjestite u vatrostalnu posudu koju ste prethodno prekrili papirom za pečenje. Prije nego je smjestite u pećnicu prelijte je žlicom meda od bagrema ili nekog kojeg u tom trenutku posjedujete. Stavite u pećnicu na 15-ak minuta dok rabarbara ne omekša i poprimi zlatno-zeleno-roza-žutu boju.

Izvadite iz pećnice i stavite sa strane. U posebnu posudu smjestite rikolu, narežite mladi kozji sir na kockice i dodajte prepečenu, mednu rabarbaru. Začinite s maslinovim uljem, acetom, par kapi limuna i soli. Dobro promiješajte i servirajte uz par kriški prepečenog kruha te čašu hladnog bijelog vina.

Jelena Iva Nikolić

Web: www.tavan.info

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor