Search

Jesenski meni restorana El Toro nikad nije izgledao bolje

Jesenski meni restorana El Toro nikad nije izgledao bolje

El Toro nastavlja u revijalnom tonu

Urednik: E.G.


Image: Matea Vrčković

Unatoč svom gastrotainment konceptu koji podrazumijeva pretvaranje restorana u noćni bar i mjesto za provod, kuhinja chefa Maria Mihelja je izuzetno ozbiljna, elaborirana i promišljena, a s hladnijim jesenskim danima došlo je vrijeme i za predstavljanje novog sezonskog menija. "Jesen i zima meni osobno donose određene radosti u kuhinji, predstavljamo zapravo prvi dio jesensko-zimskog menija, do proljeća ćemo još nekoliko puta nadopunjavati meni, a na njemu će se naći još svašta zanimljivo. Želimo da našim gostima nikad ne bude dosadno i da uvijek mogu probati nešto novo. Naravno, neka signature jela koja su omiljena među našom publikom poput lososa na kvinoji ne mičemo iz karte jer bi mogla nastati prava pobuna. Guste i kremaste juhe, kreme i pirei od korjenastog povrća, kisele kombinacije povrća, spora i duga kuhanja velikih komada mesa, sve je to inspiracija za novi meni. Namirnice su poznate, ali uvijek u njima tražim nešto novo i pokušavam dobiti neku drugu dimenziju okusa."

Jesenski meni restorana El Toro nikad nije izgledao bolje (фото 1)

Jela koja su tako s jeseni postala dio El Toro menija su od predjela Korean beef tacos, tacos s mariniranim listićima teletine, ljubičasti kupus, mlada salata i jogurt dresing, zatim tuna tiradito gdje imamo mariniranu svježu tunu na kremi od indijskih oraščića i kumina, s marinadom od bilja i agruma, uljem mladog luka i garnishem svježeg povrća i bilja, beef carpaccio te ražnjići od black tiger kozica s hrskavim kikirikijem, listom korijandera, limetom i slatko-ljutom majonezom. Tu je i prava jesenska juha od muškatne bundeve s karameliziranim čili orasima, bučinim uljem i kremom od gorgonzole dulce.  Prave senzacije nalaze se među glavnim jelima, tako se na meni vratila varijanta glaziranih iberico obraza koji su brezirani te zapečeni i idu uz kremasti pire od muškatne buče, cvjetove brokule iz woka, mladu salatu i demi-glace umak. Tu je i Double black burger, burger od black angus beefa i obraza crne svinje s cheddar sirom, mango rum BBQ umakom, kremom od kikirikija i pancete, ukiseljenom ljutikom i mladom salatom.

Jesenski meni restorana El Toro nikad nije izgledao bolje (фото 2)

Tu su i domaći ravioli punjeni kozicama, koprom i ginom, na kremi od brokule, limuna i indijskog oraščića s mladom salatom i pecorino sirom, a na meniju se našlo i jedno rustikalno jelo koje iznenađuje prije svega svojim domaćih izgledom, ali savršenim okusom - janjeći zapečeni cassarole - janjeća koljenica zapečena s korjenastim povrćem, te kremastim palenta s biljem i mascarpone sirom. Novost je i zapečeni jastog iz krušne peći s grill mariniranim povrćem i mladom salatom, dresing s pečenim češnjakom i dimljenom paprikom, a od velikih komada mesa tu je i Tomahawk steak, mokro zrenje 21 dan.  No, nije samo novi meni novitet kod El Tora,  otkad se ova vesela, ali itekako profesionalna ekipa vratila s ljetne stanke predstavili su i novog pastry chefa Luku Soptu koji je u sklopu novog menija predstavio i jesenske slastice pa tako dio novog menija čine i mango lješnjak,  mousse od lješnjaka i karamele, krema i pire od manga, biskvit s krem siromte kesten čokolada,  krema od kestena u hrskavoj čokoladnoj glazuri, čokoladna krema s narančom, pire od kruške i prhko čokoladno tijesto, a svoje mjesto na karti je našao i donut s kremom od bijele čokolade i limete, pistacijom i coulisom od borovnica koju ćete jamačno obožavati.

Jesenski meni restorana El Toro nikad nije izgledao bolje (фото 3)

Jesenski meni restorana El Toro nikad nije izgledao bolje (фото 4)

Jesenski meni restorana El Toro nikad nije izgledao bolje (фото 5)

Jesenski meni restorana El Toro nikad nije izgledao bolje (фото 6)

Jesenski meni restorana El Toro nikad nije izgledao bolje (фото 7)

Jesenski meni restorana El Toro nikad nije izgledao bolje (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više