Traži

Jeste li probali sladoled od višanja i banana s pestom od mente?

Jeste li probali sladoled od višanja i banana s pestom od mente?

Recept s bloga Hleb i lale


Fotografija: hlebilale.com

Danas predstavljamo blog koji vodi Nevena Zelunka koja na svojem blogu Hleb i lale predstavlja recepte za polizati prste

Nevena voli kuhati i putovati i njezin blog Hleb i lale okuplja upravo te dvije strasti. Svoj blog nazvala je po istoimenom talijanskom filmu "Kruh i tulipani" koji je jedan od njezinih najomiljenijih filmova jer govori o najvažnijim stvarima u životu, a to su ljubav i prijateljstvo. Na blogu ćete pronaći uglavnom jednostavne i brze recepte, a blog je pokrenula s idejom da podijeli malo drugačije vegetarijanske recepte, a prije nekih godinu i pol uvela je i recepte koji su malo više okrenuti cjelovitoj ishrani. Osim bloga, s najboljim prijateljem je pokrenula "Lalicine kuvarske radionice" i "Zdrava čarobna jutra". Inspirirani njezinim receptima odlučili smo joj "ukrasti" jedan koji nas je privukao na prvi pogled, a to je sladoled od višanja i banane s pestom od mente za koji će vam biti potrebni sljedeći sastojci:

Sastojci za sladoled:

2 zamrznute banane (nasjeckane na kolutove prije zamrzavanja)

1 šalica zamrznutih višanja (bez koštica)

1 žličica ekstrakta vanilije 

200 ml kokosovog mlijeka

Pesto od mente, čokolade i suncokreta: 

100 g crne čokolade (min 75% kakaoa)

2 žlice meda

2 šalice listova svježe mente

1/2 šalice pečenih sjemenki suncokreta

prstohvat soli

vode po potrebi

Priprema sladoleda:

Zamrznute banane i višnje (također zamrznute) stavite u multipraktik i kratko ga uključite. Zatim dodajte vaniliju i kokosovo mlijeko pa miksajte dok ne dobijete kremastu strukturu. Prebacite u posudu u kojoj ćete zamrzavati sladoled. Izmiješajte dobro i stavite u zamrzivač na 3 do 4 sata. 15 minuta prije služenja izvadite sladoled iz zamrzivača i ostavite ga na sobnoj temperaturi da se malo opusti. 

Priprema pesta:

Na pari otopite čokoladu pa je ostavite sa strane na sobnoj temperaturi dok miksate suncokret i mentu. Ukoliko je smjesa mente, suncokreta i meda pregusta, dodajte po malo vode dok ne dobijete kremastu strukturu. Pomiješajte sve s otopljenom čokoladom i čuvajte u hladnjaku. Sladoled možete isprobati i s omiljenim šumskim voćem tipa borovnice, kupine ili maline, a pesto možete  koristiti u smoothiejima, zobenim kašama ili nekim drugim poslasticama. 

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor