Search

Jeste li raspoloženi za brzi ručak u gradu i ljetni koktel? Ovaj zagrebački bistro ima novi meni!

Jeste li raspoloženi za brzi ručak u gradu i ljetni koktel? Ovaj zagrebački bistro ima novi meni!

Tekst: D.D.


Image: PR

Dugogodišnji tim Bistroa Pod Zidom vratio se nakon kratke stanke, prepun pozitivne energije, upravo primivši, još jednu godinu u nizu, prestižnu preporuku najcjenjenijeg gastronomskog vodiča na svijetu – Michelina. Tim Pod Zidom Bistroa pripremio je novi jelovnik na kojem se nalaze njihovi najpopularniji formati i jela u posljednjih sedam godina te poneka novost, poput ljetnih koktela. Stanku su iskoristili kako bi preuredili terasu s pogledom na katedralu, udahnuli novu svježinu u interijer i napravili novu web stranicu na kojoj se mogu rezervirati stolovi u bistrou, kao i smještaj u luksuznim Pod Zidom sobama na prvom katu.

Jeste li raspoloženi za brzi ručak u gradu i ljetni koktel? Ovaj zagrebački bistro ima novi meni! (фото 1)

Bistro Pod Zidom već dugi niz godina, na lokaciji u istoimenoj ulici u blizini katedrale i ispod tržnice Dolac, održava konstantu kvalitete i kreativnosti spajajući lokalno nasljeđe i tradiciju unoseći u njih vlastitu interpretaciju uz korištenje sezonskih namirnica s obližnje tržnice.

Jeste li raspoloženi za brzi ručak u gradu i ljetni koktel? Ovaj zagrebački bistro ima novi meni! (фото 2)
Jeste li raspoloženi za brzi ručak u gradu i ljetni koktel? Ovaj zagrebački bistro ima novi meni! (фото 3)

Kontinuitet u njihovom (uspješnom) radu privremeno je zaustavila zdravstvena kriza koja je zahvatila cijeli svijet, a ih je isto tako prisilila da zastanu i posvete se novim planovima. Kako kažu, najsrčaniji jelovnik koji su dosad kreirali proizašao je iz krize kao rezultat emocija i težnji jelima koja će toplinom, okusom i cijenom okupiti ljude oko stola i priuštiti im vrhunsko uživanje i odmak od svakodnevice, vikendima uz ugodnu glazbenu kulisu nastupa glazbenika uživo.

Jeste li raspoloženi za brzi ručak u gradu i ljetni koktel? Ovaj zagrebački bistro ima novi meni! (фото 4)

Sezonske namirnice po izboru novog chefa Marka Jantoleka, zvijezde su jela koja mame osmijeh i odgovaraju svakoj prigodi, bilo da se radi o poslovnom ili casual ručku, obiteljskom okupljanju, pauzi od posla, druženju s prijateljima nakon posla ili večernjem izlasku uz čašu vina ili koktele. U novoj sezoni jelovnik je fokusiran na dubini i čistoći okusa iz kojih proizlaze jednostavniji tanjuri sastavljeni od najsvježijih sezonskih namirnica s Dolca. Novi jelovnik obuhvaća sve okuse, spaja inspiraciju moderne bistrologije uz uvijek visoke standarde odabira kvalitete namirnica te isključivo svježeg pripremanja jela gdje je svaki segment na tanjuru napravljen u kuhinji bistroa. Od domaćeg kruha, juhe dana, namaza od patlidžana, tatarskog bifteka, domaćih pappardella sa šalšom ili s goveđim repom, salate s telećim fileom do Pod Zidom burgera, pola pileta s pečenim krumpirom i domaćim bbq umakom, ribe u škartocu, lungića s povrćem i pireom od mrkve, ramsteka s chimichurrijem i goveđih obraza u vinu, jagoda i bazge te čokoladnog soufflea za desert, novi je jelovnik presjek šarolikih lokalnih namirnica s Dolca i eksplozija okusa za svačiji ukus, dok se cijene kreću od 15 do 120 kn po jelu.

Jeste li raspoloženi za brzi ručak u gradu i ljetni koktel? Ovaj zagrebački bistro ima novi meni! (фото 5)
Jeste li raspoloženi za brzi ručak u gradu i ljetni koktel? Ovaj zagrebački bistro ima novi meni! (фото 6)

Osim toga, moramo napomenuti i kako je vinska lista bistroa i dalje ostala vrlo bogata te sadrži niz kvalitetnih vina, kao i rijetkih primjeraka koji se ne mogu često probati. A posebno mjesto zauzimaju Pod Zidom vina, razvijena u suradnji s poznatim hrvatskim vinarima. Novu sezonu otvaraju i koktelima posebno osmišljenima da prate filozofiju novog jelovnika, ali i savršenih kao samostalan izbor. Uz dva bezalkoholna koktela Thai i Hibiskus, dva klasika, Hugo i Aperol Spritz, u ponudi su i Cucumber Mint, Bitter Strawberry i Espresso koji zaokružuju selekciju.

Leave a comment

više