Search

Jeste li već probali sake? U restoranu Noel su nam dokazali kako se odlično slaže s vrhunskom hranom!

Jeste li već probali sake? U restoranu Noel su nam dokazali kako se odlično slaže s vrhunskom hranom!

Nešto drugačiji koncept

Tekst: E.G.


Image: Pr

Kad je riječ o specijaliziranim degustacijskim večerama, odavno znamo da restoranu Noel na zagrebačkoj sceni uglavnom nema ravnih. Beskompromisnost i napori koji ulaže cijeli tim restorana, na čelu s Ivanom Jugom i Goranom Kočišem konstantno rezultiraju pohvalama kako publike, tako i kritike. Jedna takvo priznanje se slavilo i na posljednjoj održanoj degustacijskoj večeri, posvećenoj japanskom piću sake. Naime, prema izboru Dobre hrane, Noel je proglašen najboljim restoranom u Zagrebu te drugim najboljim restoranom u Hrvatskoj, što ne čudi nikoga tko je tamo barem jednom otišao na ručak ili večeru. S obzirom na to da se stalno trude gostima ponuditi nešto drugačije iskustvo, ne upadajući u zamku ponavljanja provjerenih receptura, nije nas začudilo ni kad smo dobili poziv na večeru na kojoj će se raditi pairing sakea i hrane. U pripremi večere je sudjelovao i Suwi Zlatić, jedan od najvećih stručnjaka za sake u Europi. Posve prigodno, slavilo se i još nešto- diploma Sake Sommelier Association koju je stekao Ivan Jug. 

Jeste li već probali sake? U restoranu Noel su nam dokazali kako se odlično slaže s vrhunskom hranom! (фото 1)

Kao zalogaj dobrodošlice se nudio sushi uz sparkling sake, dok je prvi slijed bila fenomenalna Tataki tuna sa sezamom i graškom uz Amabui, Strawberry Blossom. Drugi slijed je donio hobotnicu sa začinskim biljem i divljom rižom uz Katsuyama Lei sake, a treći pačja prsa sa souffleom crvenog voća i narančom uz pratnju Kameman Shuza. Četvrti slijed je donio teletinu uz nekoliko varijacija vrganja i Masuizumi. Desert je savršeno zaokružio cijelu priču i donio nam željeno osvježenje, a radilo se o kozjem siru uz yuzu i voće uz Ninki Yuzu. Kao najbolje momente večere izdvajamo upravo netom spomenuti desert i Tataki tunu, iako nemamo apsolutno nikakve zamjerke ni na ostatak jelovnika koji, kao i uvijek, bio na očekivanoj visokoj razini. 

Ako vas je cijela priča zaintrigirala, savjetujemo da razmislite o odlasku na sljedeću degustacijsku večeru, koja će se održati već ovaj četvrtak u 20 sati. Bit će posvećena vinskoj kući Bollinger iz pokrajine Champagne, čija će vina pratiti maštoviti meni u kojem se isprepliću naše autohtone tradicije s klasičnim francuskim jelima poput gusje jetre. 

Jeste li već probali sake? U restoranu Noel su nam dokazali kako se odlično slaže s vrhunskom hranom! (фото 2)

Jeste li već probali sake? U restoranu Noel su nam dokazali kako se odlično slaže s vrhunskom hranom! (фото 3)

Jeste li već probali sake? U restoranu Noel su nam dokazali kako se odlično slaže s vrhunskom hranom! (фото 4)

Jeste li već probali sake? U restoranu Noel su nam dokazali kako se odlično slaže s vrhunskom hranom! (фото 5)

Jeste li već probali sake? U restoranu Noel su nam dokazali kako se odlično slaže s vrhunskom hranom! (фото 6)

Jeste li već probali sake? U restoranu Noel su nam dokazali kako se odlično slaže s vrhunskom hranom! (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više