Traži

Jeste li za nešto drugačije čokoladne medaljone?

Jeste li za nešto drugačije čokoladne medaljone?

S bloga "Prstohvat soli"

Tekst: E.G.


Fotografija: Prstohvat soli

Otkrijte zdraviju verziju čokoladne slastice koja nas je osvojila već na prvi pogled!

Vrijeme blagdana je završilo, a dok odbrojavamo dane do sljedećih, možemo se utješiti karakterističnim slasticama. Recept za jednu takvu slasticu smo pronašli na blogu koji redovito pratimo, Prstohvat soli, i odlučili da vam ga jednostavno moramo predstaviti. Čokoladni medaljoni s orasima, brusnicama i kvinojom su savršeni slasni zalogaj uz kavu ili nakon ručka i večere. Ako mislite da je priprema komplicirana, varate se! Sve korake i sastojke možete provjeriti u nastavku, a mi se nadamo da ćete se u pripremi okušati već ovaj vikend. 

Sastojci

250 g dmBio čokolade sa 70% kakaa

dmBio pekan orasi

dmBio brusnica

dmBio ekspandirana kvinoja

Priprema

Pripremite veliku tacnu ili pleh, stavite papir za pečenje unutra.

Spremite jednu posudu i vatrostalnu zdjelu koja može stati u nju, ali da ne dodiruje dno posude. Ulijte vodu u posudu i stavite na ring, upalite na srednje jaku vatru. U posudu stavite zdjelu, ali dnom ne smije dodirivati vodu. Svu čokoladu izlomite pa 200 g stavite u zdjelicu da se topi, preostalih 50 g ostavite sa strane. Kad se čokolada u zdjelici otopi, izvadite je iz posude i sklonite u stranu pa dodajte 50 g čokolade, pričekajte da se dodana čokolada otopi pa dobro promiješajte. Na ovaj način ćete dobiti medaljone koji se neće topiti na sobnoj temperaturi.

Na pripremljenu tacnu ili pleh s papirom sipajte otopljenu čokoladu pomoću žličice, čokolada bi se sama trebala izliti u medaljon, ali možete je malo raširiti pomoću žličice. Na svaki medaljon stavite pekan orah, brusnicu i posipajte s ekspandiranom kvinojom. I tako dok ne potrošite svu čokoladu. Ostavite na sobnoj temperaturi da se čokolada stegne.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više