Search

Jeste li za nešto drugačije čokoladne medaljone?

Jeste li za nešto drugačije čokoladne medaljone?

S bloga "Prstohvat soli"

Tekst: E.G.


Image: Prstohvat soli

Otkrijte zdraviju verziju čokoladne slastice koja nas je osvojila već na prvi pogled!

Vrijeme blagdana je završilo, a dok odbrojavamo dane do sljedećih, možemo se utješiti karakterističnim slasticama. Recept za jednu takvu slasticu smo pronašli na blogu koji redovito pratimo, Prstohvat soli, i odlučili da vam ga jednostavno moramo predstaviti. Čokoladni medaljoni s orasima, brusnicama i kvinojom su savršeni slasni zalogaj uz kavu ili nakon ručka i večere. Ako mislite da je priprema komplicirana, varate se! Sve korake i sastojke možete provjeriti u nastavku, a mi se nadamo da ćete se u pripremi okušati već ovaj vikend. 

Sastojci

250 g dmBio čokolade sa 70% kakaa

dmBio pekan orasi

dmBio brusnica

dmBio ekspandirana kvinoja

Jeste li za nešto drugačije čokoladne medaljone? (фото 1)

Priprema

Pripremite veliku tacnu ili pleh, stavite papir za pečenje unutra.

Spremite jednu posudu i vatrostalnu zdjelu koja može stati u nju, ali da ne dodiruje dno posude. Ulijte vodu u posudu i stavite na ring, upalite na srednje jaku vatru. U posudu stavite zdjelu, ali dnom ne smije dodirivati vodu. Svu čokoladu izlomite pa 200 g stavite u zdjelicu da se topi, preostalih 50 g ostavite sa strane. Kad se čokolada u zdjelici otopi, izvadite je iz posude i sklonite u stranu pa dodajte 50 g čokolade, pričekajte da se dodana čokolada otopi pa dobro promiješajte. Na ovaj način ćete dobiti medaljone koji se neće topiti na sobnoj temperaturi.

Na pripremljenu tacnu ili pleh s papirom sipajte otopljenu čokoladu pomoću žličice, čokolada bi se sama trebala izliti u medaljon, ali možete je malo raširiti pomoću žličice. Na svaki medaljon stavite pekan orah, brusnicu i posipajte s ekspandiranom kvinojom. I tako dok ne potrošite svu čokoladu. Ostavite na sobnoj temperaturi da se čokolada stegne.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više