Search

Još uvijek smo u potrazi za najboljim doručkom u Zagrebu

Još uvijek smo u potrazi za najboljim doručkom u Zagrebu

FRüHSTüCK TOUR w. Njummy & Rocket Burger Grill


Image: Doris Fatur

Kao što smo u naslovu spomenuli, u drugom dijelu Frühstück Toura posjetili smo Njummy i Rocket Burger Grill

Ako se niste još upoznali s Frühstück Tour pričom, u par rečenica pojasnit ćemo vam o čemu se zapravo radi. U suradnji s Büro 24/7 osmislili smo potpuno novi projekt u sklopu kojeg pokušavamo istražiti koliko je uopće zastupljen doručak u gastronomskoj ponudi grada Zagreba i naravno otkriti gdje se krije onaj najbolji. Sigurni smo da ponuda doručaka još uvijek nije dovoljno zastupljena te da dobar dio zagrebačke populacije ne prakticira doručkovati van svoga doma ili ureda, ali iz dana u dan ponuda raste, tako da je i interes sve veći. U prošlom javljanju recenzirali smo prva dva doručkovališta (Otto & Frank i Korica) koja su nas potpuno oduševila, a sad je vrijeme da prošnjofamo nove lokacije koje nude ovaj najbitniji dnevni obrok.

Još uvijek smo u potrazi za najboljim doručkom u Zagrebu (фото 1)

Kao što smo u naslovu spomenuli, u drugom dijelu Frühstück Toura posjetili smo Njummy i Rocket Burger Grill. Lokacija Njummyja je izvrsna. Nalazi u samom centru grada, točnije na početku Ilice, uvučen u tiho gradsko dvorište. Sjeli smo uz sam prozor s pogledom na jedan od najljepših zagrebačkih hostela - Chillout. Podosta veselo, vrlo domišljato uređen, posebno za mlađe te goste raznih hostela koji ga vrlo često posjećuju. Dojmila nas se njihova lijepa galerija koju je Doris brže bolje iskoristila za par panoramskih fotografija našeg stola koji su do tada već nakrcali hranom.

Još uvijek smo u potrazi za najboljim doručkom u Zagrebu (фото 2)

Glazba je bila lagana i prilagođena jutru, a osoblje mlado, nasmijano, simpatično i vrlo uslužno. Velike i obilate porcije nahranile bi najveću jutarnju glad, a njih bi svakako preporučili ljubiteljima malo kaloričnijih doručaka, pogotovo šunkoljupcima. Kruh, jaja te već spomenuta šunka dominiraju ponudom. Filipa se najviše dojmio klub sendvič koji mu je jedva stao u usta, dok su Doris i Oberan hvalili Benedikt, kombinaciju pekarskog krumpira, pržene slanine, poširanih jaja i tostiranog kruha. Specijalitet kuće po preporuci Njummy staffa bio je pohani sendvič, slastan i vrlo zasitan zalogaj. Ako volite malo jači i obilatiji doručak, Njummy je definitivno mjesto koje morate posjetiti.

Još uvijek smo u potrazi za najboljim doručkom u Zagrebu (фото 3)

Još uvijek smo u potrazi za najboljim doručkom u Zagrebu (фото 4)

Još uvijek smo u potrazi za najboljim doručkom u Zagrebu (фото 5)

Još uvijek smo u potrazi za najboljim doručkom u Zagrebu (фото 6)

Osim vrlo "trendy" uređenja novootvorenog Rocket Burger Grilla na Novoj Vesi, ono što nas je najviše oduševilo je njihovo osoblje koje je od prvog do zadnjeg trenutka bilo vrlo srdačno i nasmijano. Vrlo brzo smo se i s kuharom upoznali, glavnim krivcem za fini jutarnji reggae i dub koji se širio prostorom restorana. Uvertira u doručak bili su vrlo fina kava, cijeđena naranča te sočna malinada koja se Filipa posebno dojmila.

Još uvijek smo u potrazi za najboljim doručkom u Zagrebu (фото 7)

Odlična jaja sa šparogama, tek pristigla na njihov proljetni menu, imali smo priliku među prvima probati. Jelo koje se često degustiralo među zaposlenicima, ali nikad do sada nije našlo svoje mjesto na meniju, zove se Carnitas Fritaja. Svinjetina koja se priprema punih šest sati, servira se na kajgani uz fine cherry rajčice. Ovo jelo definitivno možemo proglasiti specijalitetom kuće i nadamo se da će ga po hitnom postupku uvrstiti u ponudu. Kušali smo i vrlo ukusan roastbeef sendvič te waffle s poširanim jajem i hrskavom slaninom za one koji vole slatko-slane kombinacije. Ciabatte i burger peciva koje sami pripravljaju dobili smo na degustaciju. Za desert su nam pripremili belgijske waffle s kuhanim borovnicama, grčkim jogurtom i medom. Izvrsno, kao i sve što smo do tada kušali. Rocket Burger Grillu, njihovoj klopi, ambijentu i osoblju dajemo čistu peticu. Svaka čast ekipa!

Još uvijek smo u potrazi za najboljim doručkom u Zagrebu (фото 8)

Još uvijek smo u potrazi za najboljim doručkom u Zagrebu (фото 9)

Još uvijek smo u potrazi za najboljim doručkom u Zagrebu (фото 10)

Još uvijek smo u potrazi za najboljim doručkom u Zagrebu (фото 11)

Još uvijek smo u potrazi za najboljim doručkom u Zagrebu (фото 12)

Još uvijek smo u potrazi za najboljim doručkom u Zagrebu (фото 13)

Još uvijek smo u potrazi za najboljim doručkom u Zagrebu (фото 14)

Uskoro ćemo posjetiti Choco café, Meet Mia, Swanky te još par finih doručkovališta. Do ponovnog čitanja!

Frühstück tim!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više