Search

Još dva hrvatska restorana nagrađena Michelinovom zvjezdicom!

Još dva hrvatska restorana nagrađena Michelinovom zvjezdicom!

Na red su došli i paški Boškinac te korčulanski LD Terrace

Tekst: D.M.


Image: BURO. arhiva

Prestižni gastronomski vodič Michelin otkrio je koji su restorani nagrađeni još jednom zvjezdicom te u Hrvatskoj na listu dodao dva nova restorana - LD Terrace i Boškinac! Uz dva najnovija dodatka, dubrovački restoran 360°, lovranski Draga di Lovrana, rovinjski Monte (koji je prvi u Hrvatskoj zaradio ovo prestižno priznanje), zagrebački Noel i šibenski Pelegrini zadržali su svoje zvjezdice zahvaljujući chefovima koji iz godine u godinu dokazuju svoje umijeće kuhanja pred gostima.

Do svoje prve zvjezdice stigli su LD Terrace na Korčuli čuven je po profinjenoj kuhinji u kojoj se lokalne namirnice i svjetski okusi spajaju u savršenoj ravnoteži, a za sve je zaslužan chef Marko Gajski. Korištenje domaćih namirnica također je adut Matije Bregeša, chefa novaljskog restorana Boškinac i kreativca koji iz svakog okusa izvlači sav potencijal i intenzitet.

"Ovogodišnji izbor pokazatelj je odličnih trendova na hrvatskoj kulinarskoj sceni diljem zemlje. Vodič trenutno preporučuje 70 restorana u Hrvatskoj i to je najbolji dokaz kako hrvatska kuhinja evoluira i postaje sve bolja. Posebno treba naglasiti izbor lokalnog mesa i povrća i najsvježiju ribu iz malog obalnog ribolova", izjavio je Gwendal Poullennec, internacionalni direktor čuvenog gastronomskog vodiča.

Michelin vodič Hrvatska 2020. također je dodao dva nova restorana na svoj popis Bib Gourmand. Konoba Škoj na Šolti nudi jela mediteranskog i domaćeg utjecaja toplih i dinamičnih okusa u odličnom omjeru cijene i porcije, a u vinogradima Varaždin Brega smjestio se restoran Zlatne Gorice koji pruža savršenu harmoniju  novootkrivenih okusa sa tradicionalnim i pozamašan izbor domaćih vina u elegantnom okruženju. Bib Gourmand je popis koji je stvoren 1997., a na njemu se nalaze restorani koji nude menije od dva slijeda uz vino ili desert za cijenu do 35 eura, to jest, 260 kuna.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više