Search

Kad se sljedeći put zateknete u Ljubljani, morate posjetiti i ovo nevjerojatno stajliš mjesto s hranom i pićem

Kad se sljedeći put zateknete u Ljubljani, morate posjetiti i ovo nevjerojatno stajliš mjesto s hranom i pićem

"Ménagerie Ljubljana"

Tekst: E.G.


Image: PR

O tome zašto je posjet Ljubljani uvijek dobra ideja smo već u više navrata pisali, ali nije na odmet spomenuti i neke nove razloge. Slovenska je prijestolnica neodoljiva zbog toga što cijeli centar možete s lakoćom prehodati, što njime tiče rijeka na kojoj se nalaze deseci mostova uz koji su smješteni chic restorani i barovi, a na kraju krajeva, koliko se gradova može pohvaliti s dvorcem u centru s vidikovcem od kojeg zastaje dah? No, Ljubljana nudi i mnogo više od prirodnih ljepota i zgodnih kadrova za društvene mreže, a u prvi su se plan u posljednjih nekoliko godina prometnula gastronomska iskustva koja ovaj grad nudi.

Kad se sljedeći put zateknete u Ljubljani, morate posjetiti i ovo nevjerojatno stajliš mjesto s hranom i pićem (фото 1)

Prošle smo godine razgovarali s vlasnicima "Kolibri Cocktail Bara", Lukom Kovačićem i Sašom Hessom, koji nas je osvojio svime; od dizajna interijera, preko koncepta, pa sve do načina na koje ondje možete doći do sasvim jedinstvenog koktela skrojenog po vašem ukusu. Nakon toga, isti je tim otvorio i "Sveti Florijan", restoran, bar, deli, klub i bistro u jednom, koji nam je ponovno privukao pažnju originalnom pričom i fantastičnim uređenjem. Kad smo čuli da je na pomolu otvaranje i trećeg njihovog projekta, znali smo da odmah želimo doznati sve detalje. "Ménagerie Ljubljana" se, baš kao i prethodno spomenuti objekti, nalazi u strogom centru grada, ali na dovoljno mirnoj i pomalo skrovitoj lokaciji.

Kad se sljedeći put zateknete u Ljubljani, morate posjetiti i ovo nevjerojatno stajliš mjesto s hranom i pićem (фото 2)

Zanimalo nas je doznati više o konceptu samog prostora, kojeg vlasnici opisuju kao café/boulangerie. Iako pojmovni na prvu mogu djelovati pomalo zbunjujuće, riječ je zapravo samo o prostoru u kojem, uz kavu i pekarske proizvode, možete kušati i razne slastice. Osim toga, vlasnici su odmah na početku poželjeli istaknuti kako je riječ o sestrinskom objektu prethodno spomenutog koktel bara i restorana, lociranom u njihovoj neposrednoj blizini. Scenarij koji oni, stoga, žele da zamislite izgleda nekako ovako; hodate ulicama starog dijela grada, zastanete pred prekrasnom crkvom Svetog Florijana, a onda vas zatekne miris svježe pečenih kroasana i melodije uvijek poželjnog francuskog jazza. Zvuči divno, zar ne?

Kad se sljedeći put zateknete u Ljubljani, morate posjetiti i ovo nevjerojatno stajliš mjesto s hranom i pićem (фото 3)

Osim uvijek svježeg kruha i pekarskih proizvoda koje rade s prirodnim kvascem, ovdje ćete moći probati i ukusne slastice poput brownieja ili mille feuillesa, a u ponudi ćete pronaći i odlične brunch opcije, poput sendviča s lososom, sirom i batatom ili pak focaccie s mortadelom. Kako su nam otkrili, u planu su i gostovanja raznih umjetnika i bogati program za posjetitelje koji bi, u konačnici, trebao rezultirati onom poznatom pariškom boemskom atmosferom. Trebamo li uopće spominjati da su u uređenju interijera ponovno nadmašili sami sebe? Mi znamo samo da ćemo ovu adresu posjetiti prvom mogućom prilikom, a isto savjetujemo i vama!

Kad se sljedeći put zateknete u Ljubljani, morate posjetiti i ovo nevjerojatno stajliš mjesto s hranom i pićem (фото 4)

 

Kad se sljedeći put zateknete u Ljubljani, morate posjetiti i ovo nevjerojatno stajliš mjesto s hranom i pićem (фото 5)

 

Kad se sljedeći put zateknete u Ljubljani, morate posjetiti i ovo nevjerojatno stajliš mjesto s hranom i pićem (фото 6)

 

Kad se sljedeći put zateknete u Ljubljani, morate posjetiti i ovo nevjerojatno stajliš mjesto s hranom i pićem (фото 7)

 

Kad se sljedeći put zateknete u Ljubljani, morate posjetiti i ovo nevjerojatno stajliš mjesto s hranom i pićem (фото 8)

 

Kad se sljedeći put zateknete u Ljubljani, morate posjetiti i ovo nevjerojatno stajliš mjesto s hranom i pićem (фото 9)

 

Kad se sljedeći put zateknete u Ljubljani, morate posjetiti i ovo nevjerojatno stajliš mjesto s hranom i pićem (фото 10)

 

Kad se sljedeći put zateknete u Ljubljani, morate posjetiti i ovo nevjerojatno stajliš mjesto s hranom i pićem (фото 11)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više