Search

Kafići koje obožavaju fashionisti: Zaljubili smo se u interijere koje su uredili modni dizajneri

Kafići koje obožavaju fashionisti: Zaljubili smo se u interijere koje su uredili modni dizajneri

Spoj gastronomije, umjetnosti i estetike!

Tekst: F.Š.


Image: Instagram

U posljednjih nekoliko godina na ugostiteljskoj se sceni diljem svijeta pojavio cijeli niz kafića iza kojih, dizajnom i uslugom, stoje modni brendovi. Dizajneri su tako napravili odmak s piste i svoje modno znanje prebacili u dizajnirana mjesta za jelo i piće pa tako modni entuzijasti danas mogu popiti kavu s logotipom kuće Dior ili uživati u komadu torte u obliku slavne Tiffany & Co. plave kutije. No ova mjesta nisu rezervirana samo za modele ili modne insajdere, nego i za sve hedoniste koji uživaju u modi i dobrom zalogaju, a o kojim se mjestima točno radi, doznajte u nastavku.

Fendi Caffe

Svi obožavatelji ove slavne talijanske modne kuće moći će uživati u novootvorenom pop-up kafiću u Londonu. Smješten u čuvenoj robnoj kući britanske prijestolnice Harrods, fotogenični prostor nastao je suradnji slavnog brenda s umjetnikom iz Los Angelesa, Joshuom Videsom. Svi sendviči, torte, kao i ostale slastice, potpisane su Fendijevim "FF" logom kojeg je dizajnirao nedavno preminuli Karl Lagerfeld. Pop-up kafić je već sada otvoren za javnost, a u njemu ćete moći uživati do 31. kolovoza.

Kafići koje obožavaju fashionisti: Zaljubili smo se u interijere koje su uredili modni dizajneri (фото 1)

Ralph's Coffee

Ako ste pratili posljednje tjedne mode, vjerojatno vam je poznato da je Ralph Lauren predstavio svoju kolekciju za proljeće/ljeto 2019. upravo u svojem kafiću u New Yorku. Prekrasno uređeni kafić pod nazivom Ralph's Coffee, u kojem se kava radi od organskih zrna, oduševljeva zidovima i pločicama inspiriranim šumskim zelenilom, a osim onom njujorškom, Ralph's Coffee također se može pohvaliti i s dvije "franšize" u Hong Kongu.

Kafići koje obožavaju fashionisti: Zaljubili smo se u interijere koje su uredili modni dizajneri (фото 2)

Bar Luce

Ovaj je bar prvi put otvoren 2015. godine, a nalazi se u Muzeju umjetnosti Fondazione Prada u Milanu kojeg je osmislila dizajnerica Prade Miuccia Prada zajedno sa svojim suprugom. Pitoreskni prostor je dizajnirao poznati filmski dizajner Wes Anderson pa on tako prati estetiku redateljevih filmova zbog čega bar ima sanjivi, retro-nadahnut pastelni interijer koji praktički postoji još samo na filmskom platnu.

Kafići koje obožavaju fashionisti: Zaljubili smo se u interijere koje su uredili modni dizajneri (фото 3)

The Blue Box Cafe

Ako ste ikada sanjali o doručku kod Tiffanyja, vaš san bi mogao postati java jer u New Yorku otvoren The Blue Box Cafe inspiriran motivima slavnog filma. Kako je i očekivano, unutrašnjost prostora obojena je u prekrasnoj plavoj nijansi koja je obilježila ovaj film. Osim zidova, plavo je i sve posuđe, kao i pribor za jelo. Svoj boravak kod Tiffanyja možete rezervirati već sada na web stranici Tiffany.com.

Kafići koje obožavaju fashionisti: Zaljubili smo se u interijere koje su uredili modni dizajneri (фото 4)

Café Dior by Pierre Hermé

Café bar kuće Dior otvoren je 2015. godine u Seoulu, a ubrzo je otvorena i druga lokaciju, u Tokiju. Prozračan interijer izveden je u svijetlim tonovima, uglavnom bijeloj, nježno sivoj i pastelno ružičastoj koje su ukrasile i mekani namještaj, pa će uživanje u šalici vruće kave i vrhunskim francuskim slasticama koje za vas priprema majstor slastičarstva biti posebno iskustvo koje ćete dugo pamtiti.

Kafići koje obožavaju fashionisti: Zaljubili smo se u interijere koje su uredili modni dizajneri (фото 5)

10 Corso Como

10 Corso Como je kao koncept otvoren 1990. godine u vlasništvu bivše urednice talijanskog Voguea, Carle Sozzani, inače starije sestre France Sozzani, također dugogodišnje urednice talijanskog Voguea. Mjesto je to na kojem se susreću gastronomija i umjetnost, a smješten je usred prekrasnog zelenog vrta u Milanu. Sav namještaj je izrađen od organskih materijala, a cjelokupan prostor odiše estetikom minimalizma.

Kafići koje obožavaju fashionisti: Zaljubili smo se u interijere koje su uredili modni dizajneri (фото 6)

Vivienne Westwood Café

Slavna britanska dizajnerica Vivienne Westwood otvorila je u svoj je café bar Hong Kongu. Svojim prepoznatljivim dizajnerskim pečatom, uzorkom tartana, Westwood je dekorirala čajne šalice i tanjuriće, a cijeli interijer odiše duhom minulih vremena, u kojem se miješaju utjecaji francuske kulture 18. stoljeća s britanskim motivima i kulturom ispijanja čaja. Suvremenost prostora očituje se u brojnim fotografijama iz backstagea dizajneričinih revija i minimalističkim visilicama u formi žarulje, a poseban detalj je stiliziran naziv café bara izrađen od ogledala.

Kafići koje obožavaju fashionisti: Zaljubili smo se u interijere koje su uredili modni dizajneri (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više