Traži

Kako je bilo na najljepšoj večeri u Istri?

U istarskoj vinariji Trapan


Fotografija: Sonja Lazukić

Društvo Gozba je za svoju nedavno održanu večeru izabralo prekrasnu Istru, a simpatični vlasnici vinarije Trapan odmah su pristali biti domaćini ove lijepe priče

Sigurni smo da ste već čuli za društvo Gozba koju čini grupica ljudi koji dijele zajedničke interese, a to su fina hrana, ugodno druženje, lijepi ambijenti i glasni razgovori. Svoju strast vole dijeliti s drugima, a želja im je istovremeno promovirati ideju o zajedničkom objedovanju, te svake godine organiziraju 4 večere, na uvijek različitim mjestima. Do sada su održali sedam gozbi na različitim lokacijama; od Bačkog Petrovca, Beograda i Novog Sada pa sve do Istre koju su posjetili nedavno. Gozba u Istri održana je u vinariji Trapan u mjestu Šišan svega nekoliko kilometara udaljenog od Pule. 

Kako je bilo na najljepšoj večeri u Istri? (фото 1)

"Bruno Trapan i njegova supruga Andrea otvorili su nam vrata vinarije jer i sami uživaju u okupljanjima s prijateljima i naš koncept im se učinio blizak. Dekoracija je, kao i uvijek, bila prilagođena sezoni i mjestu održavanja Gozbe, a ovo je prvi put da smo pripremili Gozbu u Istri, te smo se odlučili za meni koji obuhvaća što više namirnica s tog podneblja." otkrili su nam članovi društva Gozba. Tako su se na meniju našle pečene masline, bruschette s vrganjima, crostini s feta sirom i peršinom, cappelletti s bobom i kozicama, hobotnica na bulguru uz pire od lješnjaka i pečene paprike i dagnje, dok su slatki dio pratili sladoled od čokolade s komadićima pistacije i domaći sladoled od vanilije s pečenim jagodama i balzamičkim octom. 

Kako je bilo na najljepšoj večeri u Istri? (фото 2)

Za organizaciju proljetne Gozbe u vinariji Trapan bili su zaduženi: Nevena Zelunka Cvijetić​​, Đorđe Pešić​,​ Ana-Marija Kurtela i Katarina Würth za sastavljanje menija i kuhanje, Sonja Lazukić za fotografiju, Boris Fazekaš za video produkciju, Ivana Dagović (MaliIv) za grafički dizajn i dekoraciju te Mislav Kurtela kao kreativni asistent. Ova Gozba imala je jugoslavenski šmek jer su na njoj sudjelovali ne samo gosti iz Hrvatske već i iz Slovenije, Bosne i Srbije. U nastavku vam donosimo dašak atmosfere. 

Kako je bilo na najljepšoj večeri u Istri? (фото 3)

Kako je bilo na najljepšoj večeri u Istri? (фото 4)

Kako je bilo na najljepšoj večeri u Istri? (фото 5)

Kako je bilo na najljepšoj večeri u Istri? (фото 6)

Kako je bilo na najljepšoj večeri u Istri? (фото 7)

Kako je bilo na najljepšoj večeri u Istri? (фото 8)

Kako je bilo na najljepšoj večeri u Istri? (фото 9)

Kako je bilo na najljepšoj večeri u Istri? (фото 10)

Kako je bilo na najljepšoj večeri u Istri? (фото 11)

Kako je bilo na najljepšoj večeri u Istri? (фото 12)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor