Search

Kako je izgledala jedna raskošna večera u osječkom tramvaju?

Kako je izgledala jedna raskošna večera u osječkom tramvaju?

Filipa Sorko opet fascinira kreativnošću

Tekst: A.P.


Image: Tomislav Šilovinac

Da je Filipa Sorko jedna iznimno talentirana i kreativna mlada dama bilo nam je jasno već s prvim izdanjem njenog projekta "Tajna večera" s kojim je nametnula gastronomske i estetske standarde za sve one koji su poželjeli replicirati taj event. Novo izdanje projekta vjerojatno je najoriginalnije dosad, a odvilo se u Osijeku. Filipa i njezin tim su dobili poziv iz osječkog GPP-a da povodom 135 godina tramvaja u Osijeku, organiziraju Tajnu večeru upravo u tramvaju. Kako kažu, znali su da će ovaj projekt biti za njih najveći izazov, ali i najveće zadovoljstvo.

tajna vecera

tajna vecera

"Imali smo točnu viziju kako želimo da ova Tramvajska Tajna večera izgleda, i sreću da nam je ekipa iz GPP-a Osijek (Gradski prijevoz Putnika Osijek) dala potpunu slobodu i povjerenje u kreativnom smislu, te ogromnu tehničku podršku i pomoć pri realizaciji naših ideja. Veliki je izazov bio postaviti kuhinju i kuhati u starom drvenom tramvaju, u drugi tramvaj instalirati Pop Up restoran i postaviti stol za 30 ljudi dugačak skoro 9 metara, a u trećem napraviti Party i Chill out zonu, kako bi se tu prije i nakon večere gosti dobro zabavili." - kazala je Filipa.

tajna vecera

Ovaj put sve je bilo u znaku povijesti tramvaja i tramvajskih karti. Cijeli strop tramvaja su prekrili cvijećem i zelenilom koje su pronašli na vinkovačkoj tržnici, ali i u bakinom dvorištu. U party tramvaj su pak postavili tepih od zelene trave kako bi dobili dojam vanjskog prostora: "Gosti, kao i obično na našim Tajnim večerama, nisu znali gdje će se večera održati, što će biti na meniju, tko će sve prisustvovati, niti što ih sve čeka tu večer. Dobili su pozivnicu na kućnu adresu u obliku tramvajske mape, s naznačenim mjestom sastanka, te personaliziranu Butru (kartu) koju su trebali ponijeti sa sobom." - kazala je.

tajna vecera

tajna vecera

Večer su započeli panoramskom vožnjom tramvajem kroz Osijek, dok im je vodič pričao zanimljivosti o njihovom gradu i povijesti tramvaja, a nastavili s koktelom dobrodošlice i večerom od 4 slijeda u tramvaju s pogledom na dvorac Pejačević. Iz starinskog tramvaja/kuhinje izlazila su jela poput krem juhe od mladog graha s ukiseljenim lukom i karameliziranom pancetom, sporo kuhani juneći brisket s kremom od boba, knedli punjenih s duplom čokoladom u cornflakesu s kulijem od šumskog voća i pistacijom... Na večeri su prisustvovali posebni gosti. Tu je bila najmlađa putnica u pratnji svoje bake, mladi student koji je bio 4 milijunti putnik, predstavnici partnera ovog eventa, gastro blogeri...

tajna vecera

tajna vecera

Kako bi ovaj 135 rođendan tramvaja proslavili sa stilom i na nivou, Filipi i njezinom timu su pomogli lokalni i regionalni partneri koji su se nesebično uključili i između ostalog, gostima priredili poklon pakete sa svojim proizvodima i sve ih razveselili: "Nakon večeri ispunjene iznenađenjima, finom hranom i pićem, ugodnom glazbom, zabavom i smijehom, GPP se pobrinuo da svi sretno stignu doma, i sa svojim busom ih odvezao kućama. Zaista smo uživali u ovom projektu i nadamo se kako će biti još puno ovako fora lokacija za naše buduće Tajne večere... i da će tramvaj u Osijeku proslaviti još puno, puno godina!" - kazala je Filipa.

tajna vecera

tajna vecera

tajna vecera

Sve fotografije pogledajte ovdje.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više