Search

Kako pripremiti savršenu granolu s maslacem od kikirikija za doručak?

Kako pripremiti savršenu granolu s maslacem od kikirikija za doručak?

S bloga "Darkova Web Kuharica"

Tekst: E.G.


Image: darkova web kuharica

Kako smo uvijek u potrazi za novim i zanimljivim receptom za doručak, tako smo i ovaj tjedan provjerili što se sprema u kuhinjama naših gastro blogera. Priznajemo, kad smo naišli na recept za granolu na blogu Darkova Web Kuharica, znali smo da je naša ovotjedna potraga završena. Riječ je o ukusnom i nadasve jednostavnom receptu, koji uz granolu predlaže domaći maslac od kikirikija i dodatak sušenog voća. Što se sve još nalazi u ovom obroku i kako ga pripremiti, doznajte u nastavku!

Sastojci

 • 150 grama zobenih pahuljica (krupnijih i valjanih)
 • 70 grama maslaca od kikirikija
 • 90 grama cvjetnog meda
 • 1/2 čajne žlice arome vanilije
 • po želji sušenih brusnica
 • po želji (bademovo) mlijeko

Kako pripremiti savršenu granolu s maslacem od kikirikija za doručak? (фото 1)

Priprema

 1. U manjoj dubokoj tavi na slabom plamenu pomiješajte med, maslac od kikirikija i malo arome vanilije.

 2. Dobro povežite sve tri namirnice pazeći da umak ne zakipi. Čim vidite prve mjehuriće na površini sklonite sve s plamena.

 3. U dubokoj posudi prelijte suhe zobene pahuljice s medom i maslacem od kikirikija. Sve dobro promiješajte nekoliko puta kako bi zobene na sebe preuzele sav umak.

 4. Zobene pahuljice zatim rasporedite u jednom sloju preko papira za pečenje i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu peći na 170 stupnjeva.

 5. Granolu pecite 10 do 15 minuta, pazeći da vam ne zagori. A na pola puta je na brzinu malo promiješajte kako bi se jednako sa što više strana zapekla.

 6. Jednom kada je pečena granolu ostavite otkritu da se ohladi. Tada je spremna za posluživanje i konzumaciju s (bademovim) mlijekom ili za skladištenje u staklene teglice za kasniju upotrebu. 

*Dodatne upute

Za pečenje granole iskoristiti što veći pleh kako sloj granole u njemu ne bi bio previše visok. Što je tanje raspoređena granola na plehu to će ona biti hrskavija, ali nije greška niti da se deblje ispeče. Oko desete minute posebno pripazite na granolu jer se tada može lako prepeći.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više