Search

Koji su najbolji novi restorani u Los Angelesu?

Koji su najbolji novi restorani u Los Angelesu?

Viviane, Norah, Otium...

Tekst: E.G.


Image: PR

Grad u kojem žive neke od najslavnijih osoba na svijetu mora imati i raskošnu gastronomsku ponudu

Los Angeles je jedan od najpoznatijih gradova na svijetu, i grad u koji svi dolaze po svoj potencijalni komadić slave. Los Angeles je drugi najnaseljeniji grad SAD-a, a svake godine privuče i milijune domaćih i stranih turista. Kao i većina svjetskih metropola, i Los Angeles je istinsko središte multikulturalnosti, što se odražava i na njegovu ugostiteljsku ponudu. Koju god svjetsku kuhinju poželite probati, tamo ćete to i moći u bilo koje doba dana. Budući da i velik broj Hrvata često odlazi u turistički posjet ovom gradu, donosimo vam pregled nekih od najzanimljivijih restorana koji su nedavno otvoreni.

"Manuela"
Restoran je otvoren u sklopu Arts Districta u centru Los Angelesa, a dio je obnovljenog Global Mills kompleksa, koji je se nalazi u sklopu galerije Hauser Wirth & Schimmel. Interijer je fokusiran na veliku glavnu prostoriju s puno dnevnog svjetla, a uređen je na suvremen način s elementima vintage materijala. Pri uređenju su korištene i odbačene instalacije susjednih zgrada, koje su obnovljene i ukomponirane tako da tvore opušten ugođaj. Hrana se radi od lokalno dostupnih namirnica, a naglasak je na južnjačkim specijalitetima.
Koji su najbolji novi restorani u Los Angelesu? (фото 1)
"Catch LA"
Još jedan u nizu restorana u vlasništvu njujorške grupacije EEM, specijalizirane za ugostiteljsku ponudu. Smješten je u dizajnerskoj četvrti West Hollywooda, i već se uspio profilirati u omiljeno mjesto mnogih slavnih osoba. Blizina oceana odredila je i uređenje ovog restorana, pa je tako napravljen kao oaza koja spaja glamur i prirodu. Mnogo elemenata napravljeno je od drva, a kao ukras služe i brojne zelene biljke. Osim gastronomske ponude, mjesto nudi i cijeli niz koktela, a zamišljen je tako da služi i kao savršeno mjesto za noćni izlazak.
Koji su najbolji novi restorani u Los Angelesu? (фото 2)
"Gwen"
Restoran kao stvoren za one kojima je meso okosnica prehrane, a apetiti im sežu dalje od tradicionalnih hamburgera i sendviča. Poznati kuhar Curtis Stone poželio je s bratom Luke Stoneom, redefinirati način na koji se doživljava suvremena kuhinja bazirana na mesu. U ponudi je dvadesetak mesnih jela, rađenih po najvišim principima kulinarskih tehnika, a u sklopu restorana se nalazi i mesnica s namirnicama vrhunske kvalitete. Restoran je podijeljen u dvije cjeline, a u dijelu prije ulaza u glavnu prostoriju moguće je navratiti bilo kada, bez prethodne rezervacije stola.
Koji su najbolji novi restorani u Los Angelesu? (фото 3)
"71Above"
Već u samom imenu mjesta je naglašena jedna od njegovih najvećih prednosti. Naime, nalazi se na 71. katu U.S. Bank Towera, i kao takav nudi jednu od atraktivnijih lokacija u gradu. Osim spektakularnog pogleda na obližnje četvrti, restoran nudi i zanimljivo uređen interijer. Strop se sastoji od šesterokutnih skulptura koje u kombinaciji sa reflektirajućim Sunčevim svjetlom tvore impozantne prizore. Prostorija je kružnog oblika, i to s namjerom da svaki dio bude rezerviran za specifičnu namjenu, poput večere ili pića nakon posla ili prije izlaska.
Koji su najbolji novi restorani u Los Angelesu? (фото 4)
"Rose Cafe-Restaurant"
Smješten u četvrti Venice, ovo mjesto pod svaku cijenu teži biti nepretenciozno. Svojom opuštenom atmosferom nastoji privući najširu publiku, od surfera s obližnjih plaža, do ljudi koji vole biti viđeni na svim it mjestima u gradu. Uređen je u boho stilu, upravo kako bi se postigao efekt ležernosti. Restoran ima dugu tradiciju i poznat je među lokalcima, no sada su novi vlasnici odlučili zadržati najbolje od tradicije, istovremeno uvodeći neke suvremene elemente. Osim kalifornijske hrane, ovdje ćete sada moći i probati najbolje od internacionalne kuhinje.
Koji su najbolji novi restorani u Los Angelesu? (фото 5)
"Viviane"
Restoran se nalazi u sklopu preuređenog hotela "Avalon" na Beverly Hillsu, a kuhar Michael Hung donosi jelovnik koji daje dašak suvremenosti tradicionalnim jelima. Restoran je smješten uz bazen, i idealan je za opuštajuće večere. Uređenje je bazirano oko namještaja rađenog po narudžbi, ali i nekim vintage komadima, a prevladavaju uglavnom pastelni tonovi. Osim za ručak ili večeru, "Viviane" je i savršeno mjesto za ispijanje koktela.
Koji su najbolji novi restorani u Los Angelesu? (фото 6)
"Norah"
U vrlo kratkom roku, "Norah" je postao jedan od najpoželjnijih restorana u gradu. Nalazi se u West Hollywoodu, a stanovnici iz cijelog grada dolaze ovdje kako bi uživali u finoj hrani ili kreativnim koktelima. Restoran obiluje prirodnim svjetlom preko dana, a navečer se pali kamin koji cijelom mjestu daje poseban ugođaj. U interijeru prevladavaju smeđi, bež, crni i bijeli tonovi, a cjelokupna atmosfera je vrlo opuštena. Stolovi i stolci se međusobno razlikuju, a možete birati i želite li privatan stol ili ste raspoloženi za veće stolove koje dijelite s drugim ljudima.
Koji su najbolji novi restorani u Los Angelesu? (фото 7)
"Otium"
Filozofija ovog restorana izražena je već u njegovom imenu. Riječ otium ima korijen u latinskom jeziku, a u širem kontekstu označava mjesto namijenjeno opuštanju i uživanju. Lociran je odmah do poznatog muzeja "The Broad museum", koji sadrži bogatu zbirku djela iz područja suvremene umjetnosti. Jasno je da takva lokacija uvjetuje i određenu razinu ponude, ali i uređenja. Restoran je uređen u tamnijim tonovima, a većina namještaja je napravljena od drva, dok kao kontrast dolaze zeleni detalji biljaka kojima su oslikani zidovi. Moguće jesti i vani, u šarmantnom dvorištu okruženom prirodnim zelenilom.

Koji su najbolji novi restorani u Los Angelesu? (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više