Search

Kokteli na štapiću su (skoro) sve što nam treba za ljetni tulum

Kokteli na štapiću su (skoro) sve što nam treba za ljetni tulum

Mmmm...


Image: http://honestlyyum.com/

Ima li što praktičnije od šarenih koktela ili pjenušaca u kombinaciji s voćem zaleđenih na štapiću? Ne pada nam ništa na pamet...

Osvježenje na štapiću može biti sladoled, a može biti i sladoled od našeg omiljenog pića. Pjenušavo vino ili koktel bit će sasvim dovoljni za početak zabave. Za zamrznuti alkohol vam nije potrebno mnogo sastojaka. Alkoholna baza, dekoracija i modle za sladoled bit će sasvim dovoljne za početak avanture, a mi vam danas donosimo jednostavan recept u kojem glavnu ulogu ima Bellini i nekoliko šarenih latica cvjetova koji ovaj desert ili bolje rečeno napitak čine odličnim izborom za kućne ljetne zabave. 

Sastojci za 10 štapića: 

450 ml prosecca 

150 ml simple sirupa 

150 ml limunovog soka 

2 velike breskve 

3 mjerice bittera od breskve

jestivo cvijeće za dekoraciju 

Kokteli na štapiću su (skoro) sve što nam treba za ljetni tulum (фото 1)

Priprema: 

Oguliti breskve, izvaditi koštice i staviti u mikser dok ne dobijete glatku finu smjesu. Izdvojite 150 ml pirea od breskve u zdjelu za miješanje te dodajte sok od limuna, prosecco, simple sirup i bitter od breskve. Lagano dodavati sastojke da se prosecco jako ne zapjeni i promiješajte. Operite cvjetiće i stavite ih u modle. Stavite smjesu u modle i 30 minuta u zamrzivač ili dok se djelomično ne smrznu. U tom trenutku možete ravnomjerno rasporediti svijeće i dodati štapiće te još neko vrijeme ostaviti u zamrzivaču. 

Kokteli na štapiću su (skoro) sve što nam treba za ljetni tulum (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više