Traži

Koliko prekrasno izgleda ovaj slatki kruh od batata i pekmeza od šljiva?

Koliko prekrasno izgleda ovaj slatki kruh od batata i pekmeza od šljiva?

Recept s bloga "Cooking with the cat"

Tekst: E.G.


Fotografija: Cooking with the cat

I ovog smo se vikenda bacili u potragu za novim receptima koji želimo pripremiti, a put nas je, kao i mnogo puta dosad nanio na gastro blog naziva Cooking with the cat, iza kojeg se krije Jelena Markota. Njena jela nas redovito osvajaju već preko fotografija, a posebno nam se sviđa način na koji u njima koristi nesvakidašnje boje. Primjer takvog jela je i slatki kruh od batata i pekmeza od šljiva, čiji vam recept donosimo u nastavku, a za koji autorica kaže kako je baš izuzetno ukusan, odnosno kako je jako zadovoljna time kako joj je ispao.

Sastojci

10 g brašna

½ vrećice instant kvasca

1 žlica ulja

1 žlica javorovog sirupa

Prstohvat soli

1 žličica arome vanilije

Korica polovice limuna

310 g slatkog krumpira kuhanog na pari

Pekmez po  izboru

Koliko prekrasno izgleda ovaj slatki kruh od batata i pekmeza od šljiva? (фото 1)

Priprema

Veći slatki krumpir ili par manjih ogulite i narežite na ploške. Parite 15 minuta na jakoj vatri ili dok batat nije potpuno mekan. Vilicom usitnite u pire.

U brašno umiješajte žlicu ulja, javorovog sirupa, sol, limun, vaniliju i kvasac. Kada su sastojci dobro promiješani dodajte 310 grama mlakog pirea od ljubičastog batata i miješate dok se svi suhi sastojci nisu upili. Prebacite na čistu radnu površinu i mijesite 10 minuta dok tijesto nije postalo glatko. Ako vam se tijesto kida dodajte još žličicu po žličicu vode. Premažite uljem i ostavite da se diže, u poklopljenoj posudi, na toplom. Nakon 1 i pol sat tijesto bi trebalo udvostučiti veličinu. Razvaljajte ga u veliki krug, debljine pola centimetra i površinu premažite džemom. Narežite na kockice, svaku zarolajte i slažite u nauljenu vatostalnu staklenu posudu. Prekrijte i ostavite da se diže još pola sata.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 35 minuta.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar