
Krajem rujna u London stiže slavni "cronut"
Najpoželjnija slastica na svijetu
Njegov izumitelj, pastry chef Domique Ansel, otkrio je za Evening Standard kako će krajem rujna napokon otvoriti svoju pekarnicu i u Londonu. Pekarnica će biti veća od njegove originalne u New Yorku, a u njoj će se naći obilje cronuta kao i njegovih drugih izuma poput primjerice "čašica" od čokoladnih keksa punjenih mlijekom koje su još jedan poznati desert u svijetu slastica. Svoj slavni spoj krafne i kroasana Ansel je osmislio još 2013., a ta je slastica postala toliko poželjna da su ilegalni preprodavači uspijevali dobiti i do dvije tisuće dolara za komad. Tri godine kasnije, ispred Anselove pekarnice na Manhattanu ljudi još uvijek čekaju u redu svakog jutra i po tri sata prije otvorenja kako bi se domogli svog cronuta. U New Yorku se dnevno proda između 400 i 500 komada ove zanimljive slastice, a sasvim je sigurno kako u Londonu neće biti ništa manje popularna.