Traži

\"La Nostra Casa\" je novi restoran u centru Zagreba koji ćete htjeti posjetiti što prije

"La Nostra Casa" je novi restoran u centru Zagreba koji ćete htjeti posjetiti što prije

U Mislavovoj 13

Tekst: E.G.


Fotografija: Denis Butorac,
PR

Iako se službeno otvorenje tek treba održati sljedeći tjedan, u Ulici kneza Mislava na broju 13 sve već vrvi od gostiju. Za restoran "La Nostra Casa" ste dosad mogli saznati samo putem društvenih mreža, u kojem slučaju sigurno niste ostali imuni na video tjestenine u siru. Potpuno očekivano, upravo je to jelo ono koje većina gostiju traži po dolasku. No, krenimo otpočetka. Restoran smo posjetili u vrijeme ručka i razgovarali s vlasnicom, Carlom Bušić, koja nam je odmah rekla kako su ugodno iznenađeni odazivom ljudi u tako ranoj fazi. I sami smo se uvjerili u sasvim solidnu popunjenost restorana, a Carla je dodala kako smatra da bi razlog tome djelomično moglo biti i uvođenje ponude dnevnih jela, iako se u početku planirala samo ona à la carte. Dnevna jela su bila želja njenih roditelja, inače iskusnih ugostitelja i vlasnika gastro bara "Mali, ali...", i zapravo je sve na kraju ispalo baš kako treba. Ovdje je važno naglasiti kako je "La Nostra Casa" u potpunosti obiteljski projekt, u kojem je svaki član obitelji zadužen za jedan segment; od dijela vođenja kuhinje, preko financija, pa sve do marketinga. 



Ideja je nastala zbog povezanosti obitelji s Italijom i strasti prema tamošnjoj gastronomiji. Zašto se za dobar rižoto ili prave raviole uglavnom treba uputiti van centra Zagreba, a ponekad i van granica države? Isto tako, vlasnici smatraju i da svaki restoran danas ne mora nuditi samo moderna i komplicirana jela; nekad ćemo se jednostavno zaželjeti dobrih pljukanaca s piletinom, komada bifteka s krumpirom ili pak ukusnog sendviča. Ipak, da sve ne bude baš potpuno uobičajeno, pobrinuo se sir grana padano s početka priče, kojeg će u velikom kolutu konobari donijeti do vašeg stola, lagano ga izdubiti, zapaliti te u sredinu dodati tjesteninu s vrhnjem  Otopljeni sir će činiti savršeni umak, a na vašem će se tanjuru pojaviti uistinu jedinstveno jelo, čemu smo i sami mogli posvjedočiti. Interijer je uređen u rustikalnom štihu, i ponovno je čisti rezultat rada i vizije vlasnika, a krajnji je cilj da osjećate kao kuće. Naposljetku, po toj je logici odabrano i ime restorana. Drugim riječima, kad vam se sljedeći put neće dati kuhati, a bit ćete raspoloženi za ukusna domaća jela, znat ćete na koju se adresu trebate zaputiti!

 






Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar