Traži

La Pizzeria u Mariboru je mjesto koje trebate posjetiti

La Pizzeria u Mariboru je mjesto koje trebate posjetiti

Okusi Italije u slovenskom gradiću


Fotografija: PR

Za ovu pizzu vrijedi potegnuti na vikend izlet u Sloveniju i kušati pravu talijansku recepturu koja osvaja sva gastronomska osjetila

Grad Maribor zovu još i Ljubljana u malom, a smješten je na obalama rijeke Drave ispod zelenog Pohorja. Drugi po veličini u Sloveniji, a prvi po tradiciji uzgajanja vina, ponosni je vlasnik najstarije vinove loze. Dobru kapljicu danas mijenjamo za dobar zalogaj pa vas vodimo u pizzeriju jednostavnog naziva La Pizzeria, a ona vam nudi okuse Italije u centru Maribora. Vlasnik ovog gastro kutka je gospodin Saša Arsenovič koji je poznati ugostitelj u Mariboru i "otac" restorana Ružmarin, gastro oaze poznate po svojoj izvrsnoj mediteranskoj kuhinji i veoma posebnoj vinoteci u Sloveniji. Uvijek je bio korak ispred među ostalim ugostiteljima i danas se ta tradicija provlači kroz sve njegove objekte.  

La Pizzeria u Mariboru je mjesto koje trebate posjetiti (фото 1)

La Pizzeria je najnoviji objekt koji morate posjetiti ako ste ljubitelji iste, a teško nam je povjerovati da bi netko odbio pizzu koja dolazi ravno iz peći na drveni ugljen, pripremljenu uvijek od izvrsnih i svježih namirnica. U pripremi koriste isključivo tijesto koje se priprema dan ranije, pomno odabranu mozzarellu, pelate i sve ostale sastojke koje imaju u svojoj ponudi. Koncept samog mjesta temeljio se na jednostavnim stvarima u koja su upletena najljepša osjetila i na taj način su dovedene do savršenstva. Ima smisla, s obzirom na to da je pizza porijeklom talijansko vrlo jednostavno jelo koje čini samo nekoliko namirnica, a ipak je postalo jedno od najpoznatijih jela na svijetu. Samo najboljim namirnicama i tehnikama može se postići savršeno, a u ovom slasnom kutku Maribora dobit ćete baš to. Uređenje interijera povezuje toplinu stoljetnih smreka karakterističnih za Pohorje i suvremeni dizajn koji je nadograđen nekim kultnim predmetima kao detaljima. Ugodna atmosfera i odlični zalogaji dovoljan su razlog za posjetiti La Pizzeriju. 

La Pizzeria u Mariboru je mjesto koje trebate posjetiti (фото 2)

La Pizzeria u Mariboru je mjesto koje trebate posjetiti (фото 3)

La Pizzeria u Mariboru je mjesto koje trebate posjetiti (фото 4)

La Pizzeria u Mariboru je mjesto koje trebate posjetiti (фото 5)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više