Search

Le Cinq: pariški chic u novom ruhu

Le Cinq: pariški chic u novom ruhu

Restoran dobio nov izgled nakon opsežne renovacije

Image: buro247.ru

Jedan od najznamenitijih pariških hotela, Four Season Georg V, svoju slavu duguje ne samo raskoši svojih soba i vrhunskoj usluzi, već i restoranu Le Cinq čiji je chef Christian Le Squer krenuo u misiju priskrbiti mu još jednu Michelin zvjezdicu

Restoran Le Cinq zablistao je u punom sjaju nakon opsežne renovacije, a njegov chef Christian Le Squer kazao je kako gosti restorana "putuju po cijelom svijetu, ali u našem restoranu traže istinski pariški chic". Chef Le Squer utjelovljenje je pariškog duha, iako se rodio u pokrajini Bretanji. U svojoj 12-godišnjoj karijeri u kuhinji restorana La Pavillon Ledoyen Le Squer je zaradio čak tri Michelin zvjezdice, a svoj rekordan uspjeh želi ponoviti i u restoranu Le Cinq, kojem je dosad uspio priskrbiti dvije zvjezdice, a treća se očekuje već sljedeće godine. 

Le Cinq: pariški chic u novom ruhu (фото 1)

Le Squerova jela u svijetu su poznata i kao vrhunski gastronomski doživljaj, savršeni spoj tehnike i izvorne kvalitete namirnice. Ulje iz Saumura, Jakobove kapice iz Baie de Seine, foie gras, brizle, tradicionalna francuska (ali i globalno raširena) namirnica bez koje brojna jela ne bi bila ista – luk, povrće iz Ile-de-France, riba iz Bretanje, teletina, patka i još mnogo drugih slasnih delicija samo su neke od namirnica koje Le Squer spaja u nesvakidašnjim gastronomskim kombinacijama, kreirajući jedinstvenu eksploziju okusa. Ovaj kulinarski majstor s jednakom strašću spravlja juhu od luka u suvremenom pariškom stilu, kao i druga znatno kompleksnija jela. "Naš jelovnik ne ovisi o mojoj volji, već prvenstveno o sezonskim namirnicama", pojašnjava chef Le Squer i dodaje "mi pratimo tijek godišnjih doba i nimalo ne žalimo zbog tog. Zahvaljujući prirodi u našoj kuhinji ćete uvijek pronaći najljepše namirnice, a na stolu najzdraviju prehranu. I to je danas iznimno važno jer zdrava i lagana prehrana čine vodeći gastronomski trend."

Le Cinq: pariški chic u novom ruhu (фото 2)

Međutim, Le Squeru nisu važni trendovi, već razumijevanje namirnica i cjelokupne prehrane. A za njega su gosti najvažniji element restorana: "Tko je glavni u Le Cinqu? Pa gosti, naravno. Oni su najvažniji. Bez gostiju nema ni chefa. Dobro, i mediji su važni. Bez medija nema gostiju, a onda nema ni mene", svjestan je Le Squer. 

Le Cinq: pariški chic u novom ruhu (фото 3)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više