Search

\"Le Kolač\" ima novu ponudu slastica, a odsad su dostupne i na novoj lokaciji!

"Le Kolač" ima novu ponudu slastica, a odsad su dostupne i na novoj lokaciji!

Sve smo doznali iz prve ruke

Tekst: E.G.


Image: Denis Butorac

Rad Roberta Hromalića intenzivno pratimo još otkako je svojedobno otvorio jednu od najluksuznijih slastičarnica u Teslinoj koje je Zagreb ikad vidio. Školovao se na prestižnom pariškom Ferrandiju, a svojim je znanjima oduševio zagrebačku publiku. Kad je prije nekoliko mjeseci krenuo u potpuno samostalnu priču i ušao u prostor slastičarnice "Le Kolač" (čije je ime pametno odlučio zadržati), ta ga je ista publika slijedila i, naravno, nije požalila. Koncept je nešto jednostavniji, cijene su umjerenije, ali kvaliteta i prepoznatljivost su ostale na razini. I sami smo česti gosti "Le Kolača", a naši su favoriti kolači Lješnjak i Ruby, iako su nam i drugi prilično dobri. Stoga, kad smo čuli da su u ponudu uvedena još 4 nova kolača, znali smo da ih moramo otići probati što prije! Uz degustaciju smo kratko razgovarali s Robertom, koji nam je otkrio kako je cijela priča u 2. mjesecu krenula s 5 kolača, a plan je bio ponudu nadopunjavati sezonski, što je sad i učinio.

Tart od jagode

Tart od vanilije se sastoji od mascarpone vanilije, glazure vanilije, ganache bijele čokolade, pailleté feuilletine, prhkog tijesta i biskvit vanilije, tart od jagoda donosi kombinaciju svježih jagoda, slastičarske kreme, prhkog tijesta, pesta bosiljka i aceta balsamica (ovo je naš favorit!), dok je tart od maline spravljen od malina, litchi gela, biskvita ruže, prhkog tijesta i slastičarske kreme od vanilije. Na kraju, tu je i pita od borovnica i kakaa s kakao nibsima, borovnicama, slastičarskom kremom s kakaom i prhkim čokoladnim tijestom. Uz to, u ponudi imaju i torte koje su ekvivalent kolačima, kao i paste od lješnjaka i karamele, a rekao nam je i kako uskoro možemo očekivati i njegove čokolade, o čemu ćemo uskoro doznati više. Velika je novost, kaže, i to što je dio njegovih kolača otprije nekoliko dana dostupan i u Caféu Mimice, na Bukovačkoj cesti u neposrednoj blizini parka Maksimir.

Pita borovnica kakao

Pitali smo ga i hoće li kolači i nadalje dolaziti u ovom duguljastom obliku, i dobili smo odgovor da hoće, upravo zbog toga što su prepoznatljivi. Zanimalo nas je i koji su se kolači zasad pokazali kao bestselleri, pa nam je Robert rekao da su to onaj od lješnjaka i čokolade. Dodaje da ljudi naprosto obožavaju čokoladu i da bi mu, u slučaju da u ponudu stavi kolač s još više čokolade, vjerojatno taj odmah postao i najtraženiji. Pričali smo i o plastičnoj ambalaži u kojoj dolazi svaki kolač i na koju su neki imali prigovor- objasnio nam je kako u ovom trenutku prave alternative nema, barem ako govorimo o sigurnom transportu, higijenskim uvjetima i očuvanju svježine. Što se nas tiče, obavili smo još jedan vrlo uspješan posjet "Le Kolaču" i nema sumnje da ćemo se vratiti prvom prilikom!

Tart od maline

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više