Traži

London bogatiji za još jedno odlično gastro mjesto

London bogatiji za još jedno odlično gastro mjesto

Autentičan okus stare Indije stigao na King’s Cross


Fotografija: John Carey

Posljednjih nekoliko mjeseci londonski Granary Square postao je pravo gurmansko središte Londona

Caravan, Yumchaa i Grain Store, samo su neka od restoranskih imena novouređenog trga koji vas, osim dizajnerski osmišljenim prostorima, mame i bogatom gastronomskom ponudom. Toj listi se ovih dana pridružio i indijski restoran Dishoom.

London bogatiji za još jedno odlično gastro mjesto (фото 1)

Restoran Dishoom smjestio se u viktorijanski prostor koji je godinama služio kao skladište tereta prevezenog s obližnje stanice King's Crossa. Cjelokupan interijer osmišljen je po uzoru na staroindijske kafiće koji su 20-ih godina krasili ulice Mumbaija. Vlasnici i dizajneri studija Macularay Sinclar mjesecima su radili kako bi atmosferu Indije prenijeli u prostor starog skladišta. Inspiraciju su pronašli u prekrasnoj i bogatoj staroj Indijskoj kulturi i arhitekturi, stoga nas ne čudi što svih 830 kvadrata ovog prostora vrvi detaljima ovog egzotičnog kraja.

London bogatiji za još jedno odlično gastro mjesto (фото 2)

Restoran se prostire na tri kata. U središtu samog visinskog prostora smjestio se polukat od čelika kako bi popunio prostor, ali i dao poseban ugođaj intime. Na katu restorana svoje mjesto pronašla je otvorena kuhinja nadopunjena malim brojem sjedećih mjesta kako bi posjetioci restorana mogli direktno vidjeti kakve im gastronomske delicije pripremaju tamošnji vrhunski kuhari. Crna leća samo je jedna od indijskih specijaliteta koje će zasigurno očarati sve ljubitelje egzotičnih jela. U podrumu Dishooma nalazi se bar imena 'Zabranjena soba' koji će sve posjetitelje itekako podsjetiti na nekadašnji Bombaj. Naime, u slučaju da poželite popiti alkoholno piće, morat ćete zatražiti posebno dopuštenje, baš kao što ga moraju imati i tamošnji stanovnici. Stoga, ako želite okusiti autentičan okus i miris stare Indije, ovo je mjesto za vas u Londonu.

London bogatiji za još jedno odlično gastro mjesto (фото 3)

London bogatiji za još jedno odlično gastro mjesto (фото 4)

London bogatiji za još jedno odlično gastro mjesto (фото 5)

London bogatiji za još jedno odlično gastro mjesto (фото 6)

London bogatiji za još jedno odlično gastro mjesto (фото 7)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više