Traži

London dobiva prvi pop-up restoran s izvornom dalmatinskom kuhinjom

London dobiva prvi pop-up restoran s izvornom dalmatinskom kuhinjom

Venturin


Fotografija: Venturin i Maja Dujmic Pavletic,
Facebook

Venturin se otvara sredinom listopada, a predvodi ga cijenjena hrvatska gastro chefica Maja Mačković koju znamo iz hvarskog restorana Zlatna Školjka

Iako je londonska gastro scena već odavno poznata po fuziji raznolikih restoranskih destinacija s okusima iz svih dijelova svijeta, svemu tome pridružuje se još jedna nova adresa - popraćena hrvatskim gastro opusom. Naime, u Londonu se otvara prvi pop-up restoran s dalmatinskim specijalitetima. Ime mu je Venturin, a predvodi ga cijenjena gastro chefica Maja Mačković iz hvaljenog hvarskog restorana Zlatna Školjka (Golden Shell), a ne možemo ne spomenuti kako je Maja kći Ivana Buzolića, prvog hrvatskog međunarodnog gastro suca i World Master Chefa te ujedno glavnog i odgovornog u spomenutom hvarskom restoranu.

Cijeli koncept je zamišljen da se prepoznatljiva hrvatska, točnije dalmatinska (otočna) kuhinja nađe na londonskoj gastro mapi, a kako stoji u priopćenju Venturina, neobično je da se to nije već prije dogodilo. Ova višenagrađivana chefica i međunarodno priznata u svom gastronomskom radu,  prezentirat će, servirat, dočarat i pojasnit načela dalmatinske kuhinje s fokusom na najukusnije zalogaje obogaćene izvornim detaljima kao što su maslinovo ulje,  začini i drugi karakteristični sastojci...

London dobiva prvi pop-up restoran s izvornom dalmatinskom kuhinjom (фото 1)
Inače, ime Venturin zaboravljen je termin u Dalmaciji koji je svojevrsni sinonim za noćno ribarenje, točnije posljednji trenutak sumraka prije svitanja. Venturin pop-up bit će uklopljen u Pelican cafe i bar koji svojim interijerom najbolje uspostavlja vezu sa spomenutim projektom, a nalazi se na adresi 300 Battersea Park Road, London. Venturin se otvara sredinom listopada, a radit će konkretno četvrtkom, petkom i subotom od 18 sati do ponoći, a kako bi se ova gastro priča dodatno začinila, u sklopu prostora bit će predstavljene i arhivske fotografije koje najbolje dočaravaju dalmatinsku otočnu atmosferu, donirane iz fundusa Maje Dujmić Pavletić. Vjerujemo kako će ovaj potez sve posjetitelje iznenaditi, oduševiti i ujedno im dočarati raznovrsnu ponudu jela i kombinacije okusa dalmatinske gastro scene i tradiciju spravljanja hrane. Cijeli projekt nastao je u organizaciji Sanje Britt Jusić, a više informacija o svemu možete pronaći i na službenoj Facebook stranici.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor