Search

Maštoviti recepti Celine Rousseau nam vraćaju osmijeh na lice

Maštoviti recepti Celine Rousseau nam vraćaju osmijeh na lice

Tekst: BURO.

Ako pratite što se događa na Instagramu velike su šanse da ste primijetili rad Celine Rousseau. Ako možda niste uočili nick @celineyrs sigurno ste vidjeli njene zabavne gastro kreacije kao što su tart s jagodama u obliku slomljenog srca, torta u čijem presjeku se nalaze stilizirani tulipani ili krema od limuna poslužen u kori od pravog limuna.

Maštoviti recepti Celine Rousseau nam vraćaju osmijeh na lice (фото 1)
Maštoviti recepti Celine Rousseau nam vraćaju osmijeh na lice (фото 2)

Celine živi između Seula, Tokija i Pariza, a tijekom tih dugačkih putovanja razvila je ljubav prema kulinarstvu, odnosno slastičarstvu. Insta svijet je osvojila slanim specijalitetom, pizzom s cherry rajčicama u ulozi trešnjica. Naravno da smo svi ovu sliku sačuvali u svoje tajne Pinterest foldere. Poslije toga uslijedile su brojne jednostavno dekorirane torte s jagodama i borovnicama. Celine uspijeva da čak i od najjednostavnijh recepata, kao što su galete, napravi savršeno stilizirane delicije koje nas inspiriraju da preskočimo izlazak, ostanemo kod kuće i probamo rekreirati recepte.

Maštoviti recepti Celine Rousseau nam vraćaju osmijeh na lice (фото 3)
Maštoviti recepti Celine Rousseau nam vraćaju osmijeh na lice (фото 4)

Hrana je oduvijek bila u središtu njene pažnje, odrastala je u nekoliko zemlja što joj je omogućilo da se bliže upozna s različitim kulturama (kroz sastojke, ukuse, estetiku, priče iza specijaliteta) i da te zajedničke uspomene zauvijek sačuva kroz reinterpretaciju starih recepata.

Maštoviti recepti Celine Rousseau nam vraćaju osmijeh na lice (фото 5)
Maštoviti recepti Celine Rousseau nam vraćaju osmijeh na lice (фото 6)
Maštoviti recepti Celine Rousseau nam vraćaju osmijeh na lice (фото 7)

Poslije godina putovanja, obilazaka restorana s Michelin zvjezdicama, škole za somelijere i satova kuhanja, Celine je naučila cijeniti jednostavne i delikatne arome hrane i vina, kao i umjetnost i znanost koja stoji iza pripremanja specijaliteta od lokalnih i sezonskih sastojaka. Njen Instagram profil je kao obloga za koju niste ni znali da vam je potrebna, nježna gastronomska poezija, post po post.

Maštoviti recepti Celine Rousseau nam vraćaju osmijeh na lice (фото 8)
Maštoviti recepti Celine Rousseau nam vraćaju osmijeh na lice (фото 9)
Maštoviti recepti Celine Rousseau nam vraćaju osmijeh na lice (фото 10)

Estetika koju njeguje je minimalistička i promišljena i skoro svakom fotografijom i novim receptom uspijeva probuditi naša najtananija osjećanja. Dok je feed rezerviran za inspirativne slike, dotle na storijima dijeli step by step uputstva za torte. Ako vam je potrebno malo ljepote u životu ovo je profil koji biste trebali dodati na svoju follow listu (a realno, ovih dana nam je svima potrebno malo ekstra ljubavi is scena koje asociraju na bezbrižnost).

Maštoviti recepti Celine Rousseau nam vraćaju osmijeh na lice (фото 11)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više