Traži

"Mala truba" je nova šarmantna slastičarnica u Dubrovniku s konceptom kolači "to go"

"Mala truba" je nova šarmantna slastičarnica u Dubrovniku s konceptom kolači "to go"


Fotografija: Instagram

"Mala truba" većini je asocijacija na Urbanovu pjesmu. No, u ovom slučaju nije riječ o pjesmi nego o novoj preslatkoj slastičarnici koja će se u Dubrovniku, na adresi Vukovarska 22 - Mercante centar, otvoriti službeno za nekoliko dana. Na ovaj potez odlučila se ambiciozna i hrabra Lucija Tomašić koja je završila poznatu kulinarsku školu Le Cordon Bleu u Londonu, a svoj zanat je pekla ujedno i po dubrovačkim te zagrebačkima kuhinjama. Isto tako, Luciju smo imali prilike upoznati i kroz slastice iz radionice naše najpoznatije slastičarke Petre Jelenić. No, Lucija se na kraju cijele balade po principu sad ili nikad odlučila za pokretanje vlastitog posla, i dobro da je.

Za Dubrovnik.net kazala je kako je njezina "pastićerija" dobila ime "Mala truba" jer je željela da bude drugačija, prepoznatljiva i da sam naziv bude lako pamtljiv. Ističe i kako je koncept isto malo drugačiji, ali da zapravo s ovim projektom prije svega želi svojim sugrađanima i posjetiteljima naprosto zasladiti dan. Ono što je zanimljivo jest i da u "Maloj trubi" nema mjesta za sjedenje, nema stolova i stolaca, nego je riječ o verziji "2 go". Dakle, dođeš, vidiš, odlučiš i kupiš za van.

Kada pričamo o ponudi, ovdje tako svakodnevno možete uživati u raskošnoj ponudi svježih kolača, ali i toplom kruhu te sendvičima koji dolaze u standardnoj, ali i vegetarijanskoj izvedbi. Iako je prostor malen, vrlo je simpatičan i šarmantan te naglašen uporabnim predmetima iz kuhinja dubrovačkih nona. Pa, kada se idući put nađete u Dubrovniku svakako posjetite Luciju i njezinu "Malu trubu" i pojedite nešto ukusno s guštom. 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar

više