Search

ManO2 je restoran s genijalnom, drugačijom ponudom jela te divnim interijerom i mjesto koje želimo posjećivati češće

ManO2 je restoran s genijalnom, drugačijom ponudom jela te divnim interijerom i mjesto koje želimo posjećivati češće

Chef Hrvoje Kroflin u ManO2 uveo je novu razinu kuhinje i stvorio luksuz raspoloživ svima

Tekst: Lidija Lončarić


Image: ManO2

Zagrebačku gastronomsku scenu u posljednje je vrijeme, čini nam se, zadesila epidemija uniformiranosti pa tako sezonski meniji najpopularnijih mjesta u gradu izgledaju gotovo identično, što nije nužno loša stvar, no ponekad se gurmani u nama naprosto zažele nečeg novog, drugačijeg, na malo višoj razini, a opet savršeno usklađenog. I tada ti isti gurmani odlaze u ManO2.

ManO2 je restoran s genijalnom, drugačijom ponudom jela te divnim interijerom i mjesto koje želimo posjećivati češće (фото 1)

Chef Hrvoje Kroflin u ManO2 u posljednje je dvije godine uveo brojne promjene, pa je tako restoran u kojem smo nekada jeli sjajnu tjesteninu s plodovima mora i vrhunski steak, prerastao u onaj u koji se odlazi po novu dozu posebnih gastronomskih doživljaja. Govorimo iz vlastitog iskustva, kuhinja kojoj je već dugi niz godina posvećen chef Kroflin sve je samo ne obična, a stvorena je za one koji vole uživati u okusima i one koji o istima kasnije vole pričati, raspravljati, prisjećati ih se. Jer, upravo moćni, definirani okusi igraju glavnu ulogu u kuhinji restorana ManO2, onoj u kojoj uz glavnu riječ chefa, važne odluke donose i sous chef Marko Turković, sommelier Marko Rundek te Hrvoje Petrić, važno ime domaće gastronomije. Ovaj, sada već uigrani tim, zajedničkim promišljanjima i iskustvima zatim stvara nove, na domaćem terenu do sada neviđene, gastronomske priče.

U ManO2 se danas jede zbilja vrhunska hrana, a kada bismo trebali pronaći nešto s čime bismo usporedili predanost i, na kraju, ono što je na tanjurima ispred nas servirala ekipa iz kuhinje, rekli bismo, bez pretjerivanja, kako konkurencija na ovom polju naprosto ne postoji.

ManO2 je restoran s genijalnom, drugačijom ponudom jela te divnim interijerom i mjesto koje želimo posjećivati češće (фото 2)

Degustacijski meni od sedam sljedova bit će sjajan odabir u svakoj prilici, a odmah na početku, ona ista uigrana ekipa iznenadit će vas degustacijom chocoMe pralina koje, elegantno servirane, dolaze prije samog početka večere. Isprobali smo onu s malinama, dozom slatkoće i kiseline, koja na savršen način, uz Tomčev Diplomat, otvara apetit.

Nakon uvoda, na red dolaze ozbiljna jela istih takvih okusa. Spojevi poput kamenice i krastavaca, čipsa od algi i kavijara od jesetre sjajan su uvod u priču koja vas tek očekuje. Rajčica na sedam načina je fantastična i, iako se na meniju nalazi tek još vrlo kratko vrijeme, savršen je način za zatvaranje sezone omiljenog crvenog ploda, posebice u formi sladoleda.

Na meniju ne nedostaje niti svježe ribe, a otkrili smo i kako ekipa u kuhinji radi samo s vrhunskom, svježom ribom te istim takvim mesom. To ponekad i nije najjednostavniji odabir no dobre se arome, rekli su nam, postižu samo vrhunskim namirnicama i nema tu puno filozofije. Mini sipa u mesno ribljem umaku je fantazija, a guščja jetra uz domaći kruh apsolutni favorit kada je u pitanju mesni dio menija. I kad smo mislili da smo isprobali sve, pred nas je stigao sladoled od sira iz mišine s pečenim breskvama. Slano, slatko, kiselkasto, kremasto, hrskavo i hladno u isto vrijeme s dozom onog okusa koji se ne zaboravlja.

ManO2 je restoran s genijalnom, drugačijom ponudom jela te divnim interijerom i mjesto koje želimo posjećivati češće (фото 3)

Osim ovih, na meniju restorana ManO2 mogu se pronaći i klasici poput soparnika i štruklica, brudeta i carbonare, naravno, u posve novim formama i definiranijim okusima. A onda je tu i sjajan izbor vina od čega nas je posebno oduševio Krajančićev Pošip, Piquentum Malvazija, Benvenutijeva Malvazija San Salvatore od sušenog grožđa te Grabovac Kujundžuša.

Zašto i kako, što i s čime, chef Kroflin, vidi se, apsolutnu pažnju posvećuje onome što pred goste donosi i time iskazuje dozu poštovanja koje u toliko domaćih restorana jednostavno nedostaje. Stoga, volite li složena jela s dozom elegancije, tanjure o kojima ćete još satima kasnije razmišljati i fine restorane kojima ćete se definitivno vraćati, ManO2 jedini je takve vrste koji u Zagrebu morate posjetiti.

Adresa: Radnička cesta 50
Web: Mano2

ManO2 je restoran s genijalnom, drugačijom ponudom jela te divnim interijerom i mjesto koje želimo posjećivati češće (фото 4)

 

ManO2 je restoran s genijalnom, drugačijom ponudom jela te divnim interijerom i mjesto koje želimo posjećivati češće (фото 5)

 

ManO2 je restoran s genijalnom, drugačijom ponudom jela te divnim interijerom i mjesto koje želimo posjećivati češće (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više