Search

Mediteranski gastro užitak kojem nitko ne može odoljeti

Mediteranski gastro užitak kojem nitko ne može odoljeti

Wine&dine ponuda restorana Alfred Keller


Image: PR

Maksimalno uživanje u gastronomskom iskustvu s pogledom na prirodne ljepote uvale Čikat možete pronaći u restoranu Alfred Keller, lošinjskog Boutique hotela Alhambra

Osim samog uređenja interijera i eksterijera luksuznog lošinjskog Boutique hotela Alhambra o kojem smo nedavno pisali, još jednu posebnost treba istaknuti kod Alhambre, a to je svakako njezina gastronomija. Upravo taj faktor nezaobilazna je stavka i kod ostalih hotela grupacije Lošinj Hotels&Villas Grupe Jadranka, a koja se bazira na jedinstvenom sustavu nabave namirnica, temeljenom na izvornosti, lokalnom porijeklu i dostupnosti, ovisno o sezoni, berbi ili ulovu. Naime, uz odličnu suradnju s lokalnim dobavljačima s područja otoka Lošinja i Cresa, Grupa Jadranka ove godine je započela suradnju s dobavljačima s područja Istre, Dalmacije, Slavonije i Baranje. Redom je riječ o obiteljsko poljoprivrednim gospodarstvima koja razvijaju prirodni i uravnoteženi uzgoj, a čiji proizvodi nose eko certifikate. Ovakav sustav nabave namirnica predstavlja i svojevrsni presedan u domaćim hotelskim grupacijama.

Mediteranski gastro užitak kojem nitko ne može odoljeti (фото 1)
Premium uslugu Alhambre upotpunjuje pomno birana wine&dine ponuda a la carte restorana Alfred Keller. U sklopu hotela je i vinoteka koja uključuje arhivu hrvatskih raritetnih vina koja gosti imaju priliku kušati na degustacijskim večerima uz pratnju sommeliera. Tako je trenutno u ponudi 250 etiketa vrhunske kvalitete bijelih i crvenih vina, domaćih i stranih vinara. Uz zaista respektabilnu eno ponudu gostima je na raspolaganju i 196 različitih premium etiketa stranih žestokih pića, a jedna od posebnosti vinoteke Boutique hotela Alhambra upravo su hrvatska raritetna vina, etikete koje uglavnom nisu dostupne na tržištu. Osim toga, Alhambra je poznata i po održavanju ekskluzivnih enoloških Masterclassova, u sklopu kojih domaći i strani vinari predstavljaju svoje etikete, s posebnim naglaskom na one koje nisu prisutne na tržištu. Za sve ljubitelje svjetski poznatih koktela tu je i veliki izbor koktela te internacionalnih pića u hotelskom lobby baru.

Mediteranski gastro užitak kojem nitko ne može odoljeti (фото 2)
Za sinergiju enološkog iskustva s gourmet segmentom pobrinut će se Melkior Bašić, glavni chef a la carte restorana Alfred Keller, koji bira isključivo vrhunske delicije i tradicionalne namirnice poput maslinovog ulja, ovčjeg sira, janjetine, mesa boškarina te raznih vrsta svježih riba, školjki i drugih delicija iz Jadranskoga mora. Sva tri obroka su a la carte, dok se ručak i večera služe u pet ili sedam sljedova, uz mogućnost odabira vina s bogate vinske liste. Specijalnost glavnog chefa očituje se u korištenju različitih tehnika, poput minimalne termičke obrade pojedinih namirnica, posebice ribe, janjetine i divljači sa Cresa, a kako bi se zadržala izvorna kvaliteta okusa i time postigao gotovo savršen balans. Veliku pozornost posvećuje se dakako i prezentaciji hrane, koju smatra svojevrsnom umjetnošću. Tako je svaki specijalitet pripremljen na tradicionalan način s modernim dodirom, što jamči nezaboravno gourmet iskustvo, koje u konačnici upotpunjuju slastičari koji paletom raznih okusa sljubljuju lokalne sastojke, poput aromatičnog bilja, citrusa, maslinovog ulja, meda ili iznimno cijenjenih tartufa.

Mediteranski gastro užitak kojem nitko ne može odoljeti (фото 3)Mediteranski gastro užitak kojem nitko ne može odoljeti (фото 4)Mediteranski gastro užitak kojem nitko ne može odoljeti (фото 5)Mediteranski gastro užitak kojem nitko ne može odoljeti (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više