Search

Mirisi i okusi zdravog kruha koji priprema poznata blogerica iz Slovenije

Mirisi i okusi zdravog kruha koji priprema poznata blogerica iz Slovenije

My Daily Sourdough Bread


Image: PR

Ljepota domaćih proizvoda leži u njihovoj pripremi, ali i zdravim sastojcima koje uvelike pomažu našem tijelu...

Ona je svoj prvi kruh napravila kada je odlučila promijeniti prehrambene navike, a ljubav prema sasvim novom načinu života učinila ju je jednom od najpoznatijih blogerica u regiji, ali i šire. Nataša Đurić živi u Ljubljani i obožava kruh od kiselog tijesta. „Počela sam peći kiseli kruh još 2011. godine jer je moje tijelo počelo odbacivati običan kruh i toliku količinu kvasca u njemu. Osjećala sam mučninu, vrtoglavicu te sam bila jako umorna nakon što bih pojela klasične pekarske proizvode. Tada sam počela istraživati kako ispeći kruh bez kvasca i tada sam saznala za kruh od kiselog tijesta. Odmah mi se svidio i izgledom i ukusom. Izgleda kao običan kruh, hrskave kore i prepoznatljivog oblika, a puno je lakši za probaviti te su svi simptomi koje sam imala ranije, nestali.", kaže Nataša.

Mirisi i okusi zdravog kruha koji priprema poznata blogerica iz Slovenije (фото 1)

Kruh od kiselog tijesta jedan je od najzdravijh oblika ovog proizvoda upravo zbog toga što je lagan te ne sadrži dodatke koji izazivaju alergiju ili pak povećanje mase tijela u tolikoj mjeri kao što to čini obični pekarski kruh. Mnogi svjetski kuhari koriste ovaj način pripreme svježeg kruha zbog jednostavne procedure, ali i zbog toga što se ova smjesa može spojiti s bilo kojim začinima te dobiti jedinstven okus i izgled. Nataša je svoje iskustvo i znanje željela podijeliti s drugima i zato danas ima svoj vlastiti blog koji čitaju ljudi iz cijelog svijeta.

Mirisi i okusi zdravog kruha koji priprema poznata blogerica iz Slovenije (фото 2)

„Željela sam podijeliti svoje iskustvo s drugima i tada sam počela voditi svoj blog. U prosincu 2014. počela sam pisati blog My Daily Sourdough Bread na engleskom jeziku kako bi me razumjeli ljudi iz cijelog svijeta, što se i dogodilo, s obzirom na to da sam u stalnoj komunikaciji sa svojim čitateljima iz cijelog svijeta.", ponosno komentira Nataša te nastavlja „Moj najdraži recept je kruh od kiselog tijesta s okusom pizze zbog ukusa, ali i lake probavljivosti. Iako, najčešće volim jesti kruh s punim zrnima raznih žitarica. No, ono što volim kod ovog kruha ali i njegove same izrade, jest sklonost promjenama koje meni odgovaraju. U smjesu možete ubaciti sve što volite jesti, a tijesto će to prihvatiti i dobit ćete poseban kruh za svako doba godine."

Mirisi i okusi zdravog kruha koji priprema poznata blogerica iz Slovenije (фото 3)

Nekada je tražila recepte, a danas ih piše sama. Na samom početku priče, inspiraciju je tražila u drugima. "Kada sam počela kuhati imala sam dva uzora, a to su Jim Lahey koji svoj kruh ne mijesi te Chad Roberston koji koristi poznatu Tartine tehniku pečenja kruha. I dalje su moja vječna inspiracija i uzori u stvaranju novih proizvoda." , kaže Nataša.
Na njezinu blogu ili pak Instagramu možete naći recepte popraćene prekrasnim fotografijama koje će vas zasigurno natjerati da probate napraviti svoj vlastiti kruh s kiselim tijestom. Zdrava i zabavna navika mogla bi zamirisati i u vašem domu. 

Mirisi i okusi zdravog kruha koji priprema poznata blogerica iz Slovenije (фото 4)

Mirisi i okusi zdravog kruha koji priprema poznata blogerica iz Slovenije (фото 5)

Mirisi i okusi zdravog kruha koji priprema poznata blogerica iz Slovenije (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više