Traži

Croatia
Mirisni domaći kruh za dobro jutro

Mirisni domaći kruh za dobro jutro

Recept s bloga Chef Darko's Foodstyling

Tekst: L.M.F.


Fotografija: Chef Darko's Foodstyling

Ako ste se zaželjeli domaćeg kruha onda imamo savršen recept za vas...

Ovaj kruh je, kako kaže autor bloga Chef Darko's Foodstyling na kojem smo i pronašli recept, zadovoljstvo za sva osjetila. Naime, kruh nekako većinom svi uzimamo zdravo za gotovo, a sada je vrijeme da tome konačno stanemo na kraj. Vikend je idealan period da krenete s ovom avanturom te sebi i svojim ukućanima pripremite pravu domaću poslasticu u kojoj će svi uživati. I ne samo to, nego će vam i kuća mirisati na pravi domaći kruh. Kako se priprema provjerite u nastavku, sigurni smo da nećete požaliti... 

Sastojci

675 g brašna
550 ml tople vode
7 g suhog kvasca ili pola kocke svježeg
2 čajne žlice soli
1 čajna žlica šećera

Mirisni domaći kruh za dobro jutro (фото 1)

Postupak

U manju posudu staviti 125 ml tople vode, žličicu šećera, kvasac i dvije žlice brašna izmiješati i staviti sa strane da kvasac "proradi". U mikseru sa spiralnim nastavcima staviti brašno, sol i dodati nadošli kvasac. Miksajući dodavati vodu (550 ml). Kad se sve sjedinilo u jednu masu povećati brzinu i pustiti oko 6-7 min da se tijesto dobro izmijesi. Radnu površinu pospite brašnom i istresite tijesto (bit će dosta ljepljivo). Tijesto pobrašniti, posudu također, tijesto vratiti nazad, prekriti posudu prozirnom folijom i ostaviti na toplom mjestu oko sat i pol vremena. Pećnicu zagrijati na 275 °C, nadošlo tijesto staviti na pobrašnjeni papir za pečenje i raspodijeliti tijesto na dva mala kruha. Razrezati po površini oštrim nožem i sve s papirom prebaciti na pleh. U pećnicu na dnu staviti malu posudu s vodom i staviti kruh da se peče. Nakon 15 minuta odstraniti posudu s vodom, a kruh dalje peći još nekih 20-tak minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.

Mirisni domaći kruh za dobro jutro (фото 2)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više